Beli, beli svet

Subotička premijera filma „Beli, beli svet“, reditelja Olega Novkovića biće održana 12. novembra 2010. godine u bioskopu Eurocinema (Amfiteatar Otvorenog univerziteta) sa početkom u 20 časova. Publici će se nakon projekcije pokloniti deo ekipe filma, na čelu sa rediteljem Novkovićem.

Radnja ove moderne tragedije događa se u rudarskom gradu Boru – nekada simbolu socijalističkog prosperiteta, a sada simbolu propadanja i beznađa. Reč je o igri ljubavi i smrti, odnosno igri strasti ili igri opčinjavanja i potčinjavanja, koju igraju odbačeni, otpadnici, lopovi i očajnici, ljudi sa periferije, koje je napustilo i društvo i sopstvena sudbina. Jedino što je u njima neuništivo je strast i strasna žudnja za životom.

Slika

Film “Beli beli svet” premijerno je prikazan na prestižnom Internacionalnom filmskom festivalu u Lokarnu, gde je osvojio dve nagrade i to nagradu za umetnički film „Art Cinema Award“, dok je nagrada za najbolju glumicu festivala pripala Jasni Ðuričić.

Beli, beli svet snimljen je prema scenariju nagrađivane dramske autorke Milene Marković. U filmu igraju Uliks Fehmiu, Hana Selimović, Jasna Đuričić, Nebojša Glogovac, Boris Isaković, Milica Mihajlović, Marko Janketić, Meto Jovanovski.

Film će na repertoaru bioskopa Eurocinema biti do nedelje 14. novembra. Cena ulaznice je 150,00 dinara.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

12 + = 13

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: