Berbanski dani na Paliću: Vikend u znaku voća, vina i zabave

Tradicionalna manifestacija posvećena berbi grožđa, kao i svim plodovima koji dospevaju početkom jeseni, “Berbanski dani”, 30. jubilarni put biće održani na Paliću 14. i 15. septembra.

Po tradiciji, sve poesetioce očekuje zabavni i gastronomski program, a biće organizovan i bazar rukotvorina, kao i mala pijaca prerađevina, meda, voća i naravno vina i rakije.

Organizatori navode da će i ove godine posebnu pažnju posvetiti deci. Najmlađi posetioci imaće priliku da uživaju u nastupima plesnih škola, radionicama, igraonicama, predstavama Dečjeg pozorišta. Deca će imati priliku da se zabave uz akrobacije subotičkih plesnih studija, da učestvuju u “Face paintingu”, tematskim radionicama za decu, predstavi “Klovna balondžije” kao i dečijoj pozorišnoj predstavi.

Na travnatim površinama obale Palića, biće organizovane “Berbanske igre bez granica za decu”. Posebnu atrakciju će predstavljati “gaženje grožđa” na starinski način i izložba starog oruđa za preradu voća i pripremanje vina.

Da posetioci ne ostanu gladni, pobrinuće se Rotari klub Subotica, koji će ponuditi specijalitete od roštilja a prihod usmeriti u humanitarne svrhe – rekao je ispred doo “Park Palić” Robert Santo.

Na zapadnom krilu Velike terase će eminentni vinari subotičkih, palićkih i karlovačkih vinograda izožiti svoje proizvode i ponuditi gostima na degustaciju i eventualnu kupovinu. Pored njih, tu će se nalaziti i proizvođači kozjih i kravljih sireva, kao i čokoladna fontana i ručno izrađeni konditorski proizvodi. Za dobru zabavu i atmosferu će se pobrinuti tamburaški orkestri “San” i “Uspomena”, koji će nastupiti u oba dana “Berbanskih svečanosti”.

 

DnevnikKOMENTARI

 1. Ledeni kaže:

  Sad kad sam video ko predstavlja organizatora ,sigurno necu doci.Bojkot

 2. ludilo kaže:

  Po meni ovo bi trebalo ogranizovati u centru subotice na Korzou. Bilo bi mnogo vise ljudi. Bilo bi bolje i za prodavce vina, hrane i rukotvorina. Uvek kada odem na palic da posetim ovaj festival, bude prazno i bez ljudi.
  Centar Subotice je stvoren za ovo. Pogledajte samo Segedin sta napravi od ovakvih manifestacija. Bude prepuno i prelepo. Jos smo mi smesni za Segedin po pitanju ovakvih manifestacija i desavanja.

 3. Fux.. kaže:

  A gde je Imre Kern ??? Kako da bez njegove face se pravi ovakva manifestacija ?

 4. Trovach kaže:

  @ludilo…Ne mora bas sve da bude u gradu. Sta ce onda biti na Palicu? Mi svakako sutra idemo tamo, malo obidjemo, malo kupimo i sve bude OK. Ne ocekujemo previse od dobre organizacije vec godinama. Snizili smo kriterijume i jedino sto radimo je sto izlazimo na izbore, ali uzalud kada je drugima dobro, superiska, cool…

 5. ludilo kaže:

  @ Trovach

  Ne kazem da mora biti sve u gradu. Govorim sa aspekta posecenosti festivala, i korist za same organizatore i ucesnike festivala. O prodavcima vina, hrane i rukotvorina da ne govorim.

  Neka bude na Palicu ali onda neka se niko ne buni sto ce biti debakl sa aspekta posecenosti i potrosnje posetilaca….

 6. Punisher kaže:

  Ipak je bilo dobro i bilo puno ljudi.
  Svaka cast organizatorima.

 7. pista kaže:

  Jubilarni 30. Berbanski dani na Palicu, woooow…. u Hajdukovu i Horgosu ce zadnje nedelje septembra da se odrze 50 i kusur berbanski dani… Pozajmili ste im ideju, ha?

OSTAVITE KOMENTAR