Besplatna podrška preduzetnicima

Regionalna razvojna agencija Panonreg iz Subotice pozvala je zainteresovane preduzetnike i mala i srednja preduzeća da učestvuju u dva programa Nacionalne agencije za regionalni razvoj, piše RTV.

 

Direktor ove agencije, Branislav Malagurski, najavio je na današnjoj konferenciji za medije da će Panonreg svim zainteresovanima pomoći da apliciraju za Program podrške ženskom preduzetništvu kroz dodelu bespovratne finansijske pomoći, kao i za Program podrške razvoju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga.

gradska kuca

Kako je predstavjeno, prvi program je namenjen preduzećima u kojima vodeću ulogu imaju žene, a oba programa namenjena su implementaciji standarda, sertifikaciji i resertifikaciji, kao poboljšanju postojećih i razvoju novih tehnoloških procesa, proizvoda i usluga.

 

Podrška ženskom preduzetništvu, gde je konkurs otvoren do 11. jula, može biti realizovana u iznosu od 50.000 do 300.000 dinara po pojedinačnoj aplikaciji, dok se po programu podrške konkurentnosti, gde je konkurs otvoren do 18. jula, može dobiti od 50.000 do 500.000 dinara.

 

Da bi učestvovali u ovom programu, zainteresovani treba da ispune nekoliko uslova, među kojima je i to da su osnovani najkasnije 31. maja 2012. godine i da u prethodne dve godine uspešno posluju.

 

Detaljnije informacije, kao i podnošenje same prijave, zainteresovani mogu dobiti u Regionalnoj razvojnoj agenciji u Subotici. Malagurski je istakao da je preduzetnicima besplatno na raspolaganju sva neophodna pomoć za pripremu aplikacija, kao i usluge konsaltinga.

 

Pomoćnik gradonačelnika Subotice, Ljuben Hristov, ocenio je da preduzetnici u Subotici i širem regionu, kako od samog Panonrega, tako i od Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, mogu imati samo koristi.

 

"Poboljšanjem privrednog ambijenta i stvaranjem uslova za zapošljavanje što vehceg broja ljudi smanjujemo broj nezaposlenih, a u tom slučaju benefiti su za sve nas", ocenio je Hristov.

 

Dodao je da je pri kraju još jedan projekat podrške preduzetništvu – "Pokreni se za posao", koji je u Subotici prošlo 27 učesnika, od čega je njih sedmoro ušlo u uži krug kandidata za finansiranje projekata, na osnovu čega se nada da će subotičkim preduzetnicima biti odobrena tri do četiri kredita.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR