Besplatne autobuske karte za penzionere

Subotica-trans je odobrio povlastice za Subotičane starije od 65 godina. Od prvog marta svi penzioneri koji ispunjavaju uslove imaće pravo na besplatan prevoz u gradu.

.

Procenjuje se da u Subotici ima oko 30.000 penzionera, a starijih od 65 godina je oko 15.000 Subotičana. Penzioneri  koji ispunjaju uslove za dobijanje besplatne autobuske karte moći će na šalterima autobuske stanice da od 10 do 20 februara dobiju legitimaciju. Šalteri će biti obeleženi, a kako bi se uprostila procedura dobijanja legitimacije dovoljno je da sa sobom ponesu ličnu kartu, jednu sliku i 300 dinara koliko košta izrada legitimacije. Svake naredne godine deliće se kontrolne markice.

.

Sa Subotica-transom je dogovoreno i to da naši najstariji sugrađani imaju 10 odsto popusta na sve njihove turističke aranžmane.

.

Direktor JKP “Subotica-trans”, Tibor Fazekaš je najavio da bi uskoro trebalo da kupe  10 minibuseva i da zaživi elektronski tiketing sistem.KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  S obzirom kakav je kvalitet gradskog prevoza u Subotici, suboticatrans bi trebala da nam svima podeli besplatne godisnje karte.

 2. stv kaže:

  hahahah stormwatch, tako je xD

 3. mesab kaže:

  E ova vest zaslužuje poštovanje. Zašto bi penzioneri Subotice bili u neravnopravnom položaju u odnosu na Novosadjane i druge? Ovako nešto je trebalo uraditi mnogo ranije, neće lokalna vlast puno izgubiti, a dobiće poštovanje i zahvalnost od onih koji po nekad koriste gradski prevoz, jer ruku na srce stariji od 65 godina voze se gradskim prevozom onda kada stvarno moraju.

 4. A ha kaže:

  Blize se izbori…Sutrans pred bankrotom a ovamo dele besplatne karte za penzionere!? Nekazem da ne treba ali…zar nije ocigledno

OSTAVITE KOMENTAR