Besplatno dezinfekciono sredstvo i za zgrade

Predsednici skupština stanara počeli su danas sa preuzimanjem sredstava za dezinfekciju u distributivnom centru u Biznis inkubatoru. Kako je istakao direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević, zahvaljujući Štabu za vanredne situacije i naporima lokalne samouprave, koji su pokrenuli proizvodnju natrijum-hipohlorita u Bajmoku, nakon svih javnih preduzeća, ustanova, institucija, škola, domova zdravlja i Opšte bolnice, sredstvo za dezinfekciju dobile su  i zgrade.

„S obzirom na to da ovo sredstvo služi za dezinfekciju zajedničkih delova stambenih zgrada – to su hodnici, stepeništa, liftovi, gelenderi i ostalo, mi smo uložili napor da podelimo trostruku količinu koja je potrebna za zajedničke prostorije. Jedan litar je dovoljan za 100 kvadratnih metara dezinfekcije, a kao što možete da vidite, sredstvo je profesionalno urađeno i na nalepnici je sve jasno naznačeno. Odaziv je veoma dobar, a akciju nastavljamo i u narednim danima,“ poručio je Radivojević.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Gde tačno mogu da se preuzmu dez. sredstva?

 2. jancika kaže:

  Ovima iz Direkcije nista ne verujem!

 3. paulina kaže:

  hvala gradu što besplano deli dezinfekciona sredstva, ali sam sigurna da moje sugrađane, naravno i mene mnogo više zanima KOLIKO JE ZARAŽENIH VIRUSOM u našem gradu, bilo bi jako lepo kada bi nas gradonačelnik svakodnevno obaveštavao o tome, i šta je sa tim zaraženima, u kakvom su stanju,nadam se da to skrivanje podataka nema nikakve veze sa tim što nam sve fabrike u industrijskoj zoni rade pa se time štiti kapital, i ne žele da se širi panika među radnicima i njihovim porodicama, ako nas već obaveštavaju koliko peznionera i šetača nisu poslušni, a svaki dan na konferenciji Dr Kon zvanično lepo kaže da je najveći postotak zaraženih među RADNO SPOSOBNIM STANOVNIŠTVOM, stvarno bi bilo lepo i korisno kada bi nas ovi naši u Subotici obaveštavali o stanju u našem gradu, hvala

 4. Inspektor.. kaže:

  Da li nadležni obaveštavali svojevremeno o našem ‘malom Vuhanu’ -subotičkom Buvjaku. Naime tamo pored ,sapuna dezodoransa ,hrane za pse i mačke u nehigijenskim uslovima seprodaju razne konzerve ,mesnate proizvode bez adekvatnih rashladnih i šterilnih ormara. Prodavci na tim tezgama ne koriste zaštitne rukavice ,nisu bili na lekarskom pregledu. Viršle se guraju u kolicima u crnim velikim vrećama koje se koriste za otpadke ( znači da nisu za prehrambene proizvode ) Sve osteli proizvodi razni sirevi i konzervi su neispitani i nemaju deklaraciju-pregled sanitarne inspekcije.Kupci neopranim -prljavim rukama diraju prehrambene proizvode ,ko zna pod kakvim uslovima i u kojim prevoznim vozilima su doveženi te namirnice itd ,itd Ne treba da ističemo da svi ovi i ostali proizvodi su dolazili prekograničnom švercom i susedne Mađarske uz odobrenje policijskih i carinskih .organa Prodavci nemaju registar kase i ne daju račune za prodate proizvode.A to opet znači da ne plačaju poreze i akcize Ako dodajemo i nehigijenske uslove kod raznih pečenjara i činjenice da nadomak tih pečenjara iz jednog velikog kontajnera za smeće zna nedaljama da curi talog koji se stvara od bačenih ostataka hrana i drugog smeća onda nam je slika potpuna o našem subotičkom ‘Vuhanu’. Dezinfekcij a i dezinsekcija ,deratizacija…? Misona rečenica. A kada iz tog prethodnog kontejnera kipuća fekalij pokrije veći deo prodajnog prostora blizu tih pečenjara i štandova gde se prodaje ta nekontrolisana hrana ,neko se seti da klorom posipa betonski plato oko kontajnera. Gde bi trebalo da bude u ovoj priči JP Čistoča i zelenilo…? Ili policijski organi koji naveliko su ,asitirali’ oko zaštite prodavca tih sumnjivih namirnica. Pa onda carinska inspekcija,sanitarna inspekcija,tržišna inspekcija , porezni organi. Organi za zaštitu potrošaća.
  I na kraju o čemu mi pričamo ,o kakvim bakračima…??? Kada je ta tržnica bila od kada radi dezinfikovana…?

 5. Ledenjak kaže:

  Koliko sam čuo nekim zgradama pojedini upravnici debelo skidaju sa računa dezinfekciona sredstva . Što me u opšte ne iznenadjuje ako je tako jer i prije su krali .Primera ima mnogo od čišćenja snega kada pao nije,nepostojećeg problema sa vodom ili imaginarnog farbanja zgrade.Ti upravnici su zaštićeni ko muve u septičkoj jami jer se tu mulja na veliko dok oni časni i pošteni ispaštaju Što bi rekli trka, može da počne.Profiteri svih boja zauzimaju svoja mesta.Jer ovo je pravo vreme za njih.

 6. JaPaja kaže:

  Kanda se neki koji komentarišu probudili iz debelog dvonedeljnog zimskog sna. Gospodo Buvljak ne radi već 2 nedelje, Zelenac , Kvantaš, Mlečna, pijaca Kertvaroš, ….. svi zatvoreni. Od zatvaranja nema bolje dezinfekcije.

OSTAVITE KOMENTAR