Bespovratna pomoć za pokretanje biznisa

Nevladina organizacija "Eneka" iz Niša predstavila je i u Subotici svoj program pod nazivom "Pokreni se za posao", kojim podstiče i konkretno pomaže pokretanje malih i porodičnih preduzeća u Srbiji, a uz finansijsku podršku kompanije "Filip Moris".

posao-konkurs-1-nn

Do sada je na ovaj način počelo da radi 278 malih preduzeća, u oblasti poljoprivrede, zanatstva i usluga, u kojima je posao našlo više od hiljadu ljudi.

 

Osnovna pomoć ove NGO je u stvari dodeljivanje bespovratne materijalne pomoći u opremi koja je potrebna za početak novog posla, i to u visini od 200.000 dinara, ali je pre svega važna ideja, to jest tržišni i realno održiv poslovni plan. "Eneka" i nakon početka rada firme prati njeno poslovanje i pruža stručnu pomoć naredne dve godine od osnivanja, a radi se o obuci iz oblasti marketinga, prodaje, finansija, poslovne komunikacije…

 

Menadžer programa Milivoje Jovanović kaže da sve firme pokrenute na ovaj način uspešno rade, i da Eneka već petu godinu pruža pomoć ljudima bez posla. U Subotici su do sada tri preduzeća zatražila ovakvu podršku, a konkurs za ovogodišnji ciklus pomoći traje tokom celog decembra.
 

DanasKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR