Betoniranje na pozorištu

Stotine kubika betona je poslednjih deset dana ugrađeno u Narodno pozorišta. Mešalice za beton se svakodnevno mogu primetiti na gradilištu.

 

Radi se na temeljima zaštićenog dela koji se hidro izolacijom dodatno štite od podzemnih voda. U pojedinim delovima se došlo do nulte kote iznad koje će krenuti posao sa zidanjem.

 

Tako se danas u delu gde se stari deo spaja sa novim radilo na armaturi i pripremi za izlivanje ploče prizemlja.

Čekaju se oplate i beton.

Deo zaštićenog dela, tačnije sam ulaz u nekadašnji Yufest već ima izlivenu ploču, dok deo oko stepenica nema. Taj deo je sledeći u planu.KOMENTARI

 1. Mr IKS (inz kom srb) kaže:

  Konacno iz d****a u glavu!

  Jasno se vidi iz fotki,sta je trebalo uraditi sa kompletnim starim delom!
  Porusiti u celosti stari deo!Ceo objekat (i stari i novi) postaviti na zdrave
  i hidroizolovane temelje.Od podruma napraviti luksuzni poslovni prostor.
  Davno se YU FEST ili ???, mogao vratiti u hol prizemlja,zakupiti podrum!
  Da pozoriste zaradi nesto novca!
  Da stubovi budu “ganz novi” prefabrikovani od arm.betona (i to svaka suboticka gradj. firma, da je donirala po jedan-Dulici,mozda i dva).Da sutra ne bude novih skela i krpljenja,krpljenja…i cigljicama i malterom!

  “MI”,bili pametni pa trosili novce na grandiozni novi SKELET !!!

  A narod se zamaljavao,”starim cigljama”, u enormnim kolicinama!
  Zar se ovako formirani armirano betonski skelet,nije mogao obloziti sa bilo kojim materijalima,pa i starom opekom!?Sada se vec takva resenja naslucuju,po fotkama.ali na samo jednom delu starog objekta.A drugi deo? Koja cistoca
  konstruktivnih sistema!

  Koliko samo umemo sj***ti,i novca i vremena !?
  Pravi smo doktori,i to sa LICENCAMA! 

 2. von Minhauzen kaže:

  Ovo je novi Horor Subotičkog graditeljstva. Sudeći po fotografijama na kojima se vidi količina ugrađenog betona i armature čini se da se gradi bunker za zaštitu od nuklearnog rata.Neki “novi “projektanti videvši da su ti prethodni previše visoko otišli sa gađenjem sada su prešli u niskogradnju. U svakom slučaju tu će dobro proći taj koji prodaje beton i armaturu jer zbog velike količine neće mu izostati dobra zarada.Nadalje sve će ostati u zemlji i u podrumu pa neće se videti poput dosad izgrađenog skeletnog monstruma.Kao arhitekta i graditelj mogu samo da konstatujem da ovakve neorganizovane radove na konzervatorskim radovima nisam ni mislio da ću jednog dana videti. Prvo su izgradili nešto što liči na bailonsku kulu -skelet koji se ne uklapa u arhitektonsku sredinu grada Subotice. Nakon toga sve je ostavljeno nedovšeno. Sada se zbog javnosti započinjeni su neki radovi koji opet nemaju veze sa realnošću i služe samo za marketinšku promociju političara.Sve je ovo gubljenje vremena i loša improvizacija bez stručne analize i projektiranja,očito da je nekima “dogorelo” do prstiju pa brzo moraju nekima pokazati da Subotičko pozorište nije porušeno.

OSTAVITE KOMENTAR