Bez kazni zbog pušenja

Subotičani su veoma disciplinovani i poštuju odredbe Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, tvrde inspektori. Do sada nije izrečena ni jedna kazna zbog kršenja Zakona. Problem su tržni centri, kažu u pokrajinskoj sanitarnoj inspekciji i dodaju da će se i taj problem uskoro rešiti. Pokrajinski inspektor za zdravstvo u Subotici nije naišao na kršenje odredbi pomenutog zakona.

Slika

Načešće postavljeno pitanje od strane građana inspekciji je: gde možemo da zapalimo cigaru? Možete da zapalite cigaru u podrumu, kući, da pušite u hodu na ulici bez posledica, tvrde u pokrajinskoj sanitarnoj inspekciji. Zakon se izuzetno dobro poštuje i do sada je inspekcija kontrolišala 200 objekata u oblasti javnih službi i ugostiteljstva i nije naišla ni na jedan prekršaj. Nadzor i kontrola se obavljaju po pitanju isticanja nalepnica zabrane pušenja i znaka o dozvoljenom pušenju, da li ima pepeljara, kao i mirisa duvana.

U zdravstvenim objektima Zakon o zaštiti stanovništva od duvanskog dima se realizuje 100 odsto. Do sada nije uočen ni jedan prekršaj da se zapalila cigara u krugu bolnice od strane pacijenata i zaposlenih. Bilo je nekoliko slučajeva da su pratioci pacijenata zapalili cigare.KOMENTARI

 1. Zabrinuta mama kaže:

  Za ovakvu vest postoje tri ogovora: 1. novinar baš nije najbolje informisan, 2. inspektori primaju mito umesto naplaćivanja kazni, 3. želi se postići da javnost misli da država uspeva da sprovede Zakon, iako su svi prognozirali da se isti neće poštovati. Po meni, najverovatniji su odgovori pod 2 i 3 :)

  Ja sam nepušač i na mom radnom mestu konkretno se ne poštuje ovaj zakon a ne postoji adekvatna ventilacija i sve ostalo što je neophodno.

  Kada bi se ti inspektori malo više potrudili svašta bi pronašli.

 2. Evica kaže:

  "Očaravajuće" izgledaju pušači ispred većih firmi … recimo nova lokacija Pošte kod zatvora … nekad se može videti takva gužva da se pitaš šta se deli …ili, ko je ostao da radi ?

 3. tracy200 kaže:

  NE BIH SE BAS SLOZIO SA KOMENTARIMA KOJI NEGIRAJU TEKST. MOJ UTISAK JE DA JE OVO MOZDA I JEDINI ZAKON KOJI SE MANJE VISE U POTPUNOSTI POSTUJE. NISAM JOS DOSAO U SITUACIJU DA VIDIM DA JE NEKO ZAPALIO CIGARU U PROSTORIJI U KOJOJ NIJE DOZVOLJENO PUSENJE OD STUPANJA OVOG ZAKONA NA SNAGU. MISLIM DA SU NASI GRADJANI BAR PO TOM PITANJU DISCIPLINOVANI. DODUSE NE VERUJEM DA JE TO SLUCAJ ZBOG POSTOVANJA PREMA DRUGIMA, VEC JEDNOSTAVNO IZ MATERIJALNOG RAZLOGA-JER IM SE NEPLACA KAZNA:-)))

OSTAVITE KOMENTAR

+ 15 = 24

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: