Bez otpada u Sutjeskoj ulici

Na zahtev firme „Termix d.o.o“ iz Subotice za izgradnju „Postrojenja za skladištenje i tretman neopasnog otpada“ u Sutjeska ulici, za koji je potrebna procena uticaja na životnu sredinu, Mesna zajednica Zorka Gradskoj upravi uputila je peticiju u kojoj se protivi takvoj nameri.  Pored ostalog, navedeno je da je reč o delatnosti koja namenom ne odgovara zoni stambenog porodičnog stanovanja.

deponija

Sekretarijat za poljoprivredu i zaštitu životne sredine obavestio je podnosioca peticije da je zahtev „Termixa“ za procenu uticaja životne sredine odbačen i obrazložio:

„Na osnovu informacija i argumentovanih obrazloženja iz predmetne peticije, naš Sekretarijat je, kako bi se u budućnosti izbegli ovakvi problemi i nedoumice vezane za to koje se delatnosti mogu obavljati u zonama porodičnog stanovanja, dao predlog da se urbanističkom dokumentacijom nedvosmisleno definiše da u zoni stanovanja nisu dozvoljene delatnosti sa liste projekata koji su predmet procene uticaja na životnu sredinu, shodno uredbi kojom je uređena ova oblast. Ovaj stav ćemo, u skladu sa svojim nadležnostima, zastupati i prilikom davanja zvaničnih mišljenja i saglasnosti u postupku izrade nacrta urbanističkih planova“.

 

Subotičke novineKOMENTARI

  1. Sasa kaže:

    Nesposobnu vlast u Mz Zorka treba odmah odterati! Samo gledaju neka druzenja da organizuju u prostorijama Mz! A za MZ nista da urade! Neki dan covek iza bivse fabrike upadne u kanal ! A predstavnici vlasti MZ svaki dan Prolaze pored njega i nesvataju da treba da se postavi ograda!

OSTAVITE KOMENTAR