Bez polu-ulica u Malom Bajmoku

Da Subotica ima dva lica potvrđuje i Mali Bajmok. Sve ono što se radi u privrednoj zoni na kraju grada je potpuno u suprotnosti sa onim što se radi u gradu. Godinama gledamo kako nam se u gradu prave poluulice koje su toliko usko da se dva konjanika jedva mogu mimoići. Ivičnjak je toliko retka stvar na subotičkim ulicama da su Izvorska i Moravska prava aktrakcija.

 

A Mali Bajmok – kao da ne pripada Subotici. Putevi sa dve trake predviđeni za kamione, uredno postavljeni ivičnjaci, zeleni pojas i obavezno trotoar. Spušteni pešački prelazi na raskrsnicama, podzemne instalacije i industrijska rasveta koju nema smisla porediti sa nakviljenim drvenim banderama u širem centru grada. Prosto neverovatno, nigde žica, kablova, raznoraznih priključaka, razvodnika itd.

 

Sve je počelo kada su dva radnika po maglovitom danu kamionom stala ispred letnjeg puta i krenuli da kopaju.

 

novembar 2010.

jul 2011.

Završena je još jedna faza infrastrukturalnog opremanja privredne zone.

Eh, Kireška…

Pravac 1 (pogledati mapu dole)

Pravac 2 (pogledati mapu dole)

Pravac 3 (pogledati mapu dole)

Plava boja – saobraćajnice urađene prošle godine

Crvena boja – saobraćajnice urađene ove godine

Zelena boja – saobraćajnice u planu

 KOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Sve je to jako lepo ali ja mislim da ce sve to naglo stati dolaskom ovih primitivaca iz devedesetih na vlast.

 2. Ruza kaže:

  Mozda sve to finansira stranac, koji otvara te firme???

 3. freelancer kaže:

  @stormwatch… Moguće je. Recimo da ima nešto u tvojoj opaski. Ipak, kao ljubitelj Monti Pajtona, ne gledam na ovo kao na cirkus (padajući), već pokušavam kao u pesmi iz istog cirkusa: „Allways look at bright side of life“… Pa da pogledamo tu svetliju stranu. 

  Dopada mi se što se proizvodni pogoni koncentrišu na obodu grada. Na jednom mestu. Još kada bi se revitalizovala zona ka bikovačkom putu… Sa druge strane, poslovno-trgovači deo se koncentriše na Segedinskom putu, što mi se takodje dopada. Od poteza Aurometal – kamping Palić bi trebalo napraviti bulevar. Poslovni, trgovački, pa i delom stambeni. Samo da ne uprskaju stvar sa drugom kasarnom pa i tamo razvale neku „industrijsku“ zonu. Sever, Subotičanka i ta zona je svakako pukla. Tu više nema ‘leba. Sravniti kao Partizan pa ispočetka. No za to treba i PAMETI, ne samo novaca. Ovako…. da ne dobijemo „bulevar“ limenki poput Rode, Jyska, Metroa etc… A vidim danas, nikla još jedna 🙁

OSTAVITE KOMENTAR