Bezbedna igrališta za decu

Nakon radova na najpopularnijem i najposećenijem dečjem igralištu, onom u centru grada radovi na postavljanju zaštitne gumene podloge se odvijaju i na dečjem igralištu u ulici Jovana Mikića.

Slika

Slika

Slika

SlikaKOMENTARI

 1. covek iz mase kaže:

  A vucinic on se nije slikao? Mora da je bilo hladno.

 2. deki85 kaže:

  Zaista ne vidim svrhu da ovo bude vest u gradu od 100 000 stanovnika. Previse beznacajno. Bar je to moje misljenje. Mada svaka cast na entuzijazmu ekipe administratora sajta

 3. djomla kaže:

  U gradu gde su ljudi umoreni od velikih projekata i poduhvata, male investicije postanu interesantnije od velikih. Pišući na ovom sajtu, a posmatrajući reakcije stanovništva shvatio sam da kada god postavim malo ozbiljniji projekat poput stadiona ili Ženskog štranda, Narodnog pozorišta, Ledene dvorane reakcija stanovništva bude porilično negativna pri čemu se obavezno koristi termin "kostur".

  Iz tog razloga i pratimo dešavanja na malim i naizgled beznačajnim projektima, poput ovog, ili uređivanja parkova ili otvaranja novog rock kluba, selidbe Beer&co itd… Ti tekstovi su podjednako čitani, čak su neki i čitaniji a reakcije su pozitivne.

  Da dopunim vest sa ovim slikama.

  U ulici Petefi Šandora, radi se rekonstrukcije zelenog pojasa u središnjem njenom delu. Naime, doćiće do popločanja jednog njenog dela.

  Slika

  Slika

  Slika

 4. Šetalica kaže:

  Na prvi pogled dođe mi da čestitam ljudima što to igralište obnavljaju. Onda pomislim da su ga i prošle godine obnovili. Onda se pitam : ko to radi, ko je izvođač, koja je cena, ko plaća, da li odmah, možda i unapred ili čeka taj izvođač kao što mnogi čekaju da naplate svoje usluge ili kao šprto mnogi čekaju da dobiju platu. Onda razmišljam: pa možda i nije reč o povlašćenom izvođaču za kojeg stalno ima posla? dođemo do pitanja : kakav je taj izvođač kad on mora svake godine to da obnavlja? Ima li njegov posao, njegov rad neke garancije? da li naša deca ulaze tamo tenkovima kad rasture tu podlogu za jednu sezonu ili su deca neki vanzemaljci. Reklo bi se ipak da se to igralište ne obnavlja kako treba!
  Uostalom, to je tako ništavan i mali posao kao i ono popločavanje u petefi šandora da lukav političat to neće ni da spomene. To izjednačavam sa redovnim održavanjem lične higijene: kupanje, šišanje, sređivanje nokata i tako to. Ko još o tome priča da se kupao, rezao nokte. Pa to je valjda normalno.
  Pustite građane da osete da je nešto lepo, novo, sređeno, da funkcioniše, kao što će dama koja ima stila skrenuti pažnju na sebe novom , finom ili pak starom ali sređenom frizurom Neće nikome nabijati na nos i navaljivati i biti nametljiva kako se "skockala".
  Ovaj egzibicionizam političara da je zaboga urađeno to, pa to, pa to, a pokazuju se neke beznačajne sitnice samo potencira koliko su tanki

 5. Lansky kaže:

  Pre 10 godina, u naš vokabular je ušla reč TRANSPARENTNO. Očekivali smo da SVA plaćanja iz budžeta budu na uvidu javnosti. Dok toga ne bude, biće i korupcije i ugrađivanja. Gde je novac, tu su i lopovi.
  Druga stvar je vezana za javna dobra i može se reći – gde ima šta da se slomi, biće slomljeno. Igrališta, crkve, groblja, fontana… ništa nije sveto plemenu Vandali i drugim plemenima. Desetine miliona ode na popravke njihovog pustošenja.

 6. Prorok kaže:

  Neće proći mnogo vremena a svaki nalog za plaćanje. za prenos sredstava sa računa na račun moraće da bude elektronski praćen spolja ! ! !
  Niko to ne želi od ovih koji upravljaju poslom ali druge nema: javni novac- mora javno da se troši. javno se vodi debarta u skupštinama oko načina prikupljanja i trošenja , znači oko pravljenja budžeta, javno mora da se bira svaki izvođač, korisnik tog novca – javno mora da se plaća.
  To znači pritisneš dugme na računaru i gledaš kako svetle lampice i brojevi : tolik para ide sa tog na taj i taj račun. Nalogodavac taj i taj. Stanje na računu platioca: toliko. Sve se vidi.
  Sada imamo neku lažnu javnost sve se kao zna samo niko ne zna kada se koliko i zašto platilo. Sve neki razdeli, klase, pozicije.
  To će biti korak napred ka transparentnosti. Primaoci nemaju čega da se plaše, da se stide, kome smeta da se vidi koliko je kada naplatio ne mora da radi sa državom i gradom, opštinom ima privatne partnere.
  Odjednom bi bilo para u budžetu.

 7. djomla kaže:
  Šetalica napisao:Ovaj egzibicionizam političara da je zaboga urađeno to, pa to, pa to, a pokazuju se neke beznačajne sitnice samo potencira koliko su tanki

  Sve, sve, ali stvarno nisam primetio da je ovaj tekst egzibicionizam nekog političara. Ako može njegovo ime, bio bih vam jako zahvalan.

 8. Evica kaže:

  Ja volim ovakve "male" vesti … pa makar se ponavljale – na žalost – treći put obnavljaju gumenu podlogu na igralištu u centru ej, treći put … bilo bi dobro da je isti izvođač – da bar jedan nauči!

  Kad ste već pomenuli "kostur" … prolazim pored Otvorenog univerziteta odnosno 30-40 godišnjeg betonskog kostura sa klincem koji uzvikuje "MAMA, I OVDE ĆE BITI POZORIŠTE!"

  eeeee, jedva čekam veliku vest da je završeno krečenje dečijeg pozorišta … klinac mi ima 5 godina i još nije kročio u njihovu zgradu … uuuaaaaa

 9. deki85 kaže:

  Bogami Djomla, ne vidim ovde bas te pozitivne komentare o kojima pricas. JBG ti dzabalebarosi su provaljeni. Ljudima plave kuce, Partizanskih baza neasfatirana ( nju pominjem kao stratesku saobracajnicu, a da ne pricamo o 200 drugih blatnjavih sokaka), pozorista se grade – rekonstruisu vec godinama, evo hvala bogu stiglo je 8 posto potrebnog novca za izgradnju bazena, do kada ce biti osposobljena industrijska zona?
  koliko je porasla nezaposlenost u ovom gradu? koliko je pao standard u gradu? koliki je u poredjenju sa ostalim gradovima sada i pre 10 god? tuzno zaista. Tajkuni otimaju od sirotinje- fres, azotara , fidelinka…. pa smesno. Nije to kapitalizam vec kolonijalni posed. Uskoro ce elektroinzenjeri brati pamuk an poljima oko subotice umesto da rade u severu itd

 10. djomla kaže:

  Da nastavim sa malim vestima u okviru jedne, da ne pravim novu…

  Duž ulice Magnetna polja, a preko puta Severa pre oko mesec dana je postavljeno ulično osvetljenje…

  Slika

  Slika

OSTAVITE KOMENTAR

66 + = 74

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: