Bicikliѕam: Žolt Der 3. u prvoj etapi trke "Vuelta Bolivija"

Srpski reprezentativac Žolt Der, koji vozi kao gost u ekipi „Start sajkling tim“ (četiri mađarska vozača, jedan srpski biciklista i jedan Meksikanac, rukovodstvo je iz Argentine, registrovana kao mađarska), osvojio je treće mesto u prvoj etapi trke „Vuelta Bolivija“ u kategoriji 2.2. Etapu od 153 km oko la Paza, Der je završio iza Argentinca Gastona Aguere i bickliste iz Venecuele Artura Garsije.
– Startovali smo u 8,30 ujutro, ali nije vredelo, ne može da se izbegne vrućina. Vozili smo skoro celu etapu na plus 35 stepeni – kaže Žolt Der. – Na 40 kilometra od cilja, priključio sam se begu od 17 vozača, koji su se izvdojili posle mnogo skokova. Uhvatili su me grčevi u završnici, iako sam i jeo i pio. Odvikao sam se od vrućine i jedva sam izdržao. Ovaj plasman mi je, na neki način, dao polet. Naredne dve etape su ravne, a onda dolaze brda. Nadam se da ću se aklimatizovati i na vrućinu i na vremensku razliku, jer nas čekaju usponi na 4.500 metara nadmorske visine.

Na trci učestvuju 82 vozača u 14 ekipa, šest nacionalnih timova, sedam profi ekipa i jedan miks tim. Druga etapa je od 189 km od Santa Kruza do Bela Viste. Trka ima ukupno 1.287 kilometra.

izvor: http://www.srbijasport.netKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 21 = 27

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: