Biciklistička staza Subotica-Kiškunhalaš

Gradonačelnici Subotice i Kiškunhalaša Jene Maglai i Robert Fulop su juče potpisali sporazum o saradnji. Prvi korak u saradnji biće predstavljanje radova likovne umetnice iz Kiškunhalaša Viole Berki sredinom marta. Pored toga, biće izgrađena i biciklistička staza između Subotice i Kiškunhalaša, a sprema se i bratimljenje dva grada.

kiskunhalasi-filmszinhaz

“U sadašnjoj geopolitičkoj situaciji, a pri tome mislim na embargo, možemo zajednički razmišljati kako da oba grada budu na dobitku. Možemo da obezbedimo prostor i mogućnosti za plasman robe u Evropsku uniju”, izjavio je Fulop.

Biciklisti će takođe imati koristi od ove saradnje jer bi od jeseni 2017. godine dva grada trebalo da spoji biciklistička staza. “Već smo se dogovarali i sa Kelebijom iz Mađarske vezano za ovaj projekat, oni će pripremiti plansku dokumentaciju do kružnog toka. Kiškuhnalaš je takođe u ovogodišnji budžet ukalkulisao izradu planske dokumentacije. Mi za ovu godinu planiramo biciklističku stazu do Palića”, rekao je Maglai.

Dva grada će moći da zajedno nastupaju i na EU konkursima i da time podstaknu ekonomski razvoj regije.

 

Pannon tvKOMENTARI

  1. Kassandra kaže:

    Resite bar tu do palica pa se posle bratimite… uzasne su staze po celom gradu.

  2. su kaže:

    a do industrijske zone!?

  3. Pravdoljub kaže:

    Sve je lepo i pohvalno. Uzmimo za primer donji i gornji Tavankut i Ljutovo. Na putu Ljutovo-Donji Tavankut su jezive scene jurišanja nasilničkih vozača. Pretprošle godine, tu je ni kriv ni dužan poginuo stanovnik Tavankuta,prošle godine momak bez dozvole sa autom beži sa lica mesta kada je od siline udarca izlomio majku i ćerku iz Ljutova.Obe su se kretale kolovozom jer biciklističke staze nema iako je preko potrebna za ovih 2000 metara. Gornji Tavankut je otvoren ka Mišićevu putem po kojem je nasut tucanik ali i blato i šut, tu je za aute i za bicikliste put od bajmoka do tavankuta skraćen za deset kilometara. Gornji Tavankut i granični prelaz Bajmok-Bačalmaš su veoma blizu, ali put je katastrofalan. sa Bajmočke strane ima tucanik ali u milimetar tačno do atarske granice. Mnogi od nas bi svojim biciklama i autima da pođemo put Bačalmaša-tako blizog a tako nedostižnog..

OSTAVITE KOMENTAR