Bikovčanima posao, kanalizacija i deponija pod nos

Za gradnju regionalne deponije između Bikova i Oroma dobijena je lokacijska dozvola. Direktorka preduzeća „Regionalna deponija” Andrea Kikić kaže da su sada na korak od dobijanja građevinske dozvole. Gradnja prve faze objekta staje između 15 i 18 miliona evra u zavisnosti koliko će biti obezbeđeno bespovratnih sredstava. Predsednik SMZ Bikovo, Ivan Zadro kaže da su stanovnici naselja bili protiv gradnje deponije, ali „zbog višeg interesa to je odlučio Beograd umesto njih”. Obećano je da će meštani biti zaposleni u preduzeću i će se izgraditi kanalizaciona mreža.

 

Andrea


Sada su se stekli svi uslovi za izradu studije izvodljivosti i glavnog projekta, kaže Andrea Kikić. Izgradnja regionalne deponije je veoma važna za Suboticu, ali i opštine Senta, Čoka, Kanjiža, Mali Iđoš, Bačka Topola i Novi Kneževac. Objekat će se graditi na 40 hektara državnog zemljišta na Bikovačkom putu, tri kilometra od naselja Bikovo i dva kilometara od Oroma. Gradnja objekta sa transfer stanicama počeće 2013. godine, kada će i biti završen sav posao.

 

– Ove i naredne godine završiće se svi projekti i studije i dokumenta potrebna za gradnju deponije. Prvo ćemo izgraditi dve kasete, pa ostalih 8. To će nam obezbediti da imamo regionalnu deponiju mnogo duže – objašnjava direktorka „Regionalne deponije”, Andrea Kikić.

 

U Subotici se godišnje baci oko 80.000 tona smeća. Preduzeće „Regionalna deponija” ove godine je obezbedila parcelu, imovinsko-pravni odnosi su rešeni i zemljište je preimenovano u građevinsko. Za pripremu potrebne dokumentacije do sada je utrošeno oko 30 miliona dinara.

 

DNEVNIK

 

Više o deponiji na: Nacrt PDR za regionalnu deponijuKOMENTARI

  1. gundjalo kaže:

    E, da ne poveruješ! I za to je Beograd odgovoran?! Zaista, pitam se do kojih granica može ljudska glupost da ide?!!!

  2. Cogito ergo sum kaže:

    Pazi sada ovo… pa ljudi moji ona je direktorka necega cega nema, a kao bice u perspektivi… bla, bla.. eh da, hajde da ne pricamo o lokaciji… da se malo pozabavimo likom i delom samozvane direktorice, pa onda nekog lika koji se predstavlja kao projekt menadzer u istoj firmi… pa sekretarica, sluzbeni auto… ma BREE… niko od nas nije sisao vesla… pardon, izvinite… sta su od skolice, ono, zavrsili pomenuti? hajde da se kladimo da je neki fakultet u Senti ili u Adi, onaj siroti projekat menedzer… strasno!!!!… e da. da ne zaboravim… kako ona ostade tamo gde jeste… u novim koalicionim, gradskim, promiskuitetnim okolnostima… hmmm… ma hajte lepo svi u tri lepe deponije… mislim naravno na DS, pa ono strasno… DSS. pa oni siroti koji ni ne znaju kako se zovu… experti ugrsg17… vidimo se na izborima… a vi i dalje gradite vasu deponiju… tamo cete zavrsiti… Amin!

OSTAVITE KOMENTAR

24 + = 27

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 9 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: