Bioprečistač na Majkinom salašu

Na Majkinom salašu juče je pušten u rad bioprečistač otpadne vode. Reč je o biološkom prečistaču otpadnih voda na aerobnom principu gde se uz pomoć bakterija i kiseonika koji se dodaje u prljavu vodu, obavlja prečišćavanje otpadne vode razgradnjom nečistoća i u recipijent izlazi prečišćena voda.

 

Ova investicija se realizovala u saradnji sa preduzećem Realimpex Palić i sa njihovima partnerima iz Češke preduzećem ORYX-CZ koji su i proizvođači ove opreme.

 

– Želeli smo da Palić koji prihvatamo kao turističku oblast, ovde u blizini na Majkinom salašu kao uzorak postavimo prečistač, da bi moglo da se vidi kako izgleda prečišćena voda na Majkinom salašu i Cvetnom salašu. Ovaj bilološki prečistač radi na takvom principu da mu je potreban rad od tri do šest nedelja i da ima stalno opterećenje dotoka prljave vode u njega da bi počela biološka razgradnja i u recipijent stigla prava prečišćena voda po svim standardima – rekao je direktor firme ORYX Stanislav Pacal.

 

Preduzeće Majkin salaš je u 2011. godini je uvelo standarde ISO 22000 koji su predviđeni za ugostiteljstvo i koji će biti obavezujući i za ugostitelje u Evropskoj uniji. Ova investicija je samo nastavak odgovornog i drušveno korisnog poslovanja za koje se ovo preduzeće opredelilo.

 KOMENTARI

 1. Ма дај kaže:

  Браво за екологију и еколошки начин размишљања! Надам се да ће све више и више предузећа да наставе овим путем.

 2. Jelen salaš kaže:

  Ma daj dobra fora za reklamu!

  Stao biznis pa mora sa tim lavorom da se hvali, a moguće da im je ovo ujedno i kotlić  😎

 3. ivan kaže:

  Govedji gulas sa testom na majkinom salasu,mmmm

 4. Miki kaže:

  Normalno da je stao biznis…a nedaju nikom da gradi nesto na palicu mislim vece jer kad dodje konkurencija ode biznis

OSTAVITE KOMENTAR