Bioprečistač na Majkinom salašu

Na Majkinom salašu juče je pušten u rad bioprečistač otpadne vode. Reč je o biološkom prečistaču otpadnih voda na aerobnom principu gde se uz pomoć bakterija i kiseonika koji se dodaje u prljavu vodu, obavlja prečišćavanje otpadne vode razgradnjom nečistoća i u recipijent izlazi prečišćena voda.

 

Ova investicija se realizovala u saradnji sa preduzećem Realimpex Palić i sa njihovima partnerima iz Češke preduzećem ORYX-CZ koji su i proizvođači ove opreme.

 

– Želeli smo da Palić koji prihvatamo kao turističku oblast, ovde u blizini na Majkinom salašu kao uzorak postavimo prečistač, da bi moglo da se vidi kako izgleda prečišćena voda na Majkinom salašu i Cvetnom salašu. Ovaj bilološki prečistač radi na takvom principu da mu je potreban rad od tri do šest nedelja i da ima stalno opterećenje dotoka prljave vode u njega da bi počela biološka razgradnja i u recipijent stigla prava prečišćena voda po svim standardima – rekao je direktor firme ORYX Stanislav Pacal.

 

Preduzeće Majkin salaš je u 2011. godini je uvelo standarde ISO 22000 koji su predviđeni za ugostiteljstvo i koji će biti obavezujući i za ugostitelje u Evropskoj uniji. Ova investicija je samo nastavak odgovornog i drušveno korisnog poslovanja za koje se ovo preduzeće opredelilo.

 KOMENTARI

 1. Ма дај kaže:

  Браво за екологију и еколошки начин размишљања! Надам се да ће све више и више предузећа да наставе овим путем.

 2. Jelen salaš kaže:

  Ma daj dobra fora za reklamu!

  Stao biznis pa mora sa tim lavorom da se hvali, a moguće da im je ovo ujedno i kotlić  😎

 3. ivan kaže:

  Govedji gulas sa testom na majkinom salasu,mmmm

 4. Miki kaže:

  Normalno da je stao biznis…a nedaju nikom da gradi nesto na palicu mislim vece jer kad dodje konkurencija ode biznis

OSTAVITE KOMENTAR

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: