Eurocinema deo Filmskog festivala u Roterdamu

Bioskopi Fontana (Beograd), Eurocinema (Subotica) i Kupina (Niš) biće deo predstojećeg, 44. Međunarodnog filmskog festvala u Roterdamu (IFFR) koji će biti održan od 21. januara do 1. februara.

IFFR Live

U njima će biti prikazan inovativni program ovog festivala u okviru kojeg će biti  održane simultano svetske premijere filmova u određenom broju evropskih bioskopa tokom trajanja Festivala u Roterdamu.
 
Naša tri bioskopa će na ovaj način ući u svetsku istoriju filmskih festivala jer će biti deo prvog izdanja ove revolucionarne platforme koja prenosi uzbuđenje festivalske premijere filma u bioskope širom Evrope i integriše internet i socijalne mreže na jedinstven način u samo festivalsko tkivo.
 
Bioskopi Fontana, Eurocinema i Kupina biće među odabranih 16 bioskopa van Holandije u kojima će biti prikazana selekcija IFFR Live (www.iffrlive.com). Pored tri bioskopa iz Srbije, sa po jednom dvoranom su zastupljene Italija, Slovenija i Španija, kao i pet bioskopa u Velikoj Britaniji i Poljskoj. 

Publika u bioskopima biće u mogućnosti da nakon premijere putem live streaming veze pozdravi reditelja i ekipu filma (koji će biti u Roterdamu), kao i da razgovara sa 

njima postavljajući im pitanja preko Twittera.

IFFR Live je prvi ovakav program na svetu, a njegova primarna funkcija je da doprinese promociji kvalitetnih novih ostvarenja.

Program IFFR Live će u Srbiji biti realizovan zahvaljujući Petru Mitriću, selektoru Festivala evropskog filma Palić, uz podršku Miše Mogorovića (producentska kuća Art & Popcorn), inače programskog direktora FEF Palić.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR