Bioskop Lifka: Priča o pronalazačima FACEBOOKa

Ne možeš imati 500 miliona prijatelja a da ne stekneš nekoliko neprijatelja.

U bioskopu LIFKA , od 13. , 14. , 16. , 17. i 19. decembra
od 18h

Kako je Mark Zuckerberg ukrao ideju, izdao prijatelja i zaradio milijarde dolara!
Slika

“Ne možeš imati 500 miliona prijatelja a da ne stekneš nekoliko neprijatelja”, slogan je fima “Social Network”, koji se bavi Facebook-om. U centru pažnje je Mark Zuckerberg (glumi ga Jesse Eisenberg), osnivač Facebook-a, njegovi usponi i padovi. Film se prikazuje od prvog oktobra, a posle dve nedelje je bio ubedljivo prvi na američkim top listama i zaradio preko 30 miliona dolara.

SlikaKOMENTARI

  1. Grafičar kaže:

    Kao građanin Subotice nekako drugčije sam zamislio sve oko Aleksandra LIFKE. Naime znao sam ovaj bračni par iz Bačkih Vinograda, a bio sam više puta i gost kod gospođe kada je već stanovala u gradu, to je sada prostorija konzula Republike Madjarske. Nešto od divnog nameštaja spašeno je od Gradskog muzeja, možda su ovde i neke skala merije iz Bioskopa LIFKA. U jednom privatnom ARHIVU -D- nalazi se mnogo plakata, programa, letaka i sve što bilo u vezi sa četiri bioskopa izmedju dva rata koja su radila. Kada su ponovo otvarali LIFKA Bioskop bilo je ponudjeno za izložbu sam štamparski materijal , kao i deo filma koji je gosp.
    LIFKA snimio o štampariji MINERVA negde oko l927-1928. godine. Sve se ovo spominje u monografiji koji je izdan o životu i radu LIFKE, nešto je pisano u Magyar Szo-u, Dnevnik Subotičke, – Ipak da zaključim o LIFKI kao pojavi u ovom gradu malo je urađeno a bojim se i zaborava. DGY

OSTAVITE KOMENTAR

57 + = 66

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: