BIS izgubio spor za mobing

U Subotici dobijena još jedna presuda za zlostavljanje na radu. Tužiteljka Koraljka Obradović dobila je spor protiv d.o.o. Biznis inkubatora iz Subotice.

 

Viši sud u Subotici je doneo presudu kojom se delimično usvaja tužbeni zahtev i utvrđuje da je tužiteljica Koraljka Obradović zlostavljana na radu od strane direktorke d.o.o. BIS -a u Subotici, Ildiko Zedi u dužem vremenskom periodu.

BIS

U presudi se navodi da je: "tužiteljka zlostavljana od strane Ildiko Zedi najintezivnije u periodu od 28.novembra 2011.godine do 26.aprila 2012.godine tako što je ponižavana, omalovažavana i izolovana, i od nje su skrivanje informacije od značaja za rad, nije joj omogućeno da obavlja poslove na za koje je zadužena, sve u cvilju povrede ugleda i dostajanstva ličnosti, te se ubuduće zabranjuje zlostavljanje tužiteljice na opisan način i bilo koji drugi način i tuženi se obavezuje da tužiteljici nadoknadi nematerijalnu štetu u iznosu od ukupno 200.000 dinara, piše u obrazloženju presude. Po 100.000 dinara zbog duševnog bola povrede časti i ugleda i na osnovu straha. Pored toga, treba da plati i naknadu troškova postupka u visini do 218.534 dinara, sve u roku od osam dana, dok u slučaju docnje treba da plati i kamate od dana presuđenja 1.aprila 2014.godine."

 KOMENTARI

 1. Maglai ima svoju racunicu kaže:

  Konacno jedna presuda. Ali 200 000 je nista ukoliko se neko godinama zlostavlja. 

 2. Suncica kaže:

  Pravda je pobedila!!!

 3. pravdoljub kaže:

  Koraljka uz tebe sam, jer znam da imaš dete koje morš hranitii znamo svi koji znamo kako ti je bilo. Pozdrav od Vidovog i Veletovog prijatelja.

 4. pajo kaže:

  Sudija je trebao doneti odluku da se vise nemoze baviti ona poslom kojim se bavi!

 5. biba kaže:

  Molim urednika da prepravi naslov!

  Nije BIS izgubio spor, nego se presuda odnosti na odgovorno lice – direktoricu,  I. Zedi.  To nije isto!

 6. Mister No kaže:

  Barem nesto no ovo je vrh ledenog brega.

OSTAVITE KOMENTAR