Bitka za subotičke bebe

“Danas, 3. novembra 2011. godine, osvojen je i 100-ti inkubator!!! Nakon 64 dana veličanstvene Bitke za Bebe, nakon velikih i iscrpljujućih borbi ispunjenih nadom, željom i gvozdenom voljom da pomognemo najmanjim borcima, nakon nebrojenih silnih juriša i hrabrih podviga, konačno je došao i taj dugo iščekivani dan za koji smo se borili svim srcem – Dan Pobede!” – ovo je tekst kojim je Centralna komanda akcije “Bitka za bebe” saopštila javnosti svoju pobedu.

 

Međutim, u razgovoru sa nadležnima u subotičkoj bolnici i sa Fondom B92 zaključeno je da nijedan od ovih inkubatora nije namenjen našoj bolnici. Iz tog razloga su se subotički humanitarci zajedno organizovali i u dogovoru sa Fondom B92 otvorili namenski žiro račun na koji svi Subotičani i drugi koji to žele mogu da doniraju novac, koji će ići isključivo za kupovinu inkubatora za subotičku bolnicu. Uplate se mogu izvršiti na račun Rotary kluba 160-18892-48 sa naznakom “Bitka za bebe”.

 

Pored direktne uplate na ovaj račun, Ženski fudbalski klub Spartak organizuje i svoju akciju prikupljanja sredstava za inkubatore. U nedelju 13.11.2011. sa početkom u 13h na gradskom stadionu održaće se utakmica između ŽFK Spartak i humanih zvezda Subotice, koju će činiti javne ličnosti Subotice a ulaznice za utakmicu će se naplaćivati 500 dinara.

 

Takođe, Nevladina organizacija Know How poziva sve zainteresovane da se zajedničkim snagama ispratimo akciju “Borba za bebe” i time pomogne Subotici da dobije preko potreban inkubator. Oni će održati humanitarnu aukciju dečijih likovnih radova subotičkih osnovnih škola 17.11.2011. godine u MG Clubu sa početkom u 19 h. Očekuju se svi građani velikog srca da zajedno sa osnovcima pomognu ovu akciju kupovinom nekih od 300 radova subotičkih učenika.

 

 

Ovo je bitka u kojoj se bore najmanji i najmlađi borci koje je svet ikada video. Ali, ova bitka nije i ne sme biti samo njihova. Stoga Vas pozivamo da se priključite borbi.
Ovo je bitka za sve hrabre ljude. Ovo je bitka za život. Ovo je bitka za bebe!KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR