Biznis inkubator slavi četiri godine

Biznis inkubator u Subotici proslavio je danas četiri godine uspešnog postojanja i tom prilikom je istaknuto da u njemu radi 17 početnika preduzetnika, a svaki od njih zapošljava po četiri radnika u proseku. Na Danu otvorenih vrata, predstavnici rukovodstva ovog inkubatora, kao i sami korisnici usluga, predstavili su zainteresovanima svoja dosadašnja iskustva i rezultate koji su postignuti kroz ovakav način početka malog biznisa.

Poslovni inkubator na jednom mestu okuplja početnike u biznisu, kojima su na raspolaganju beneficirane cene zakupa i niz konsultantskih usluga.

Period takozvane `inkubacije` traje tri godine, a u izuzetnim slučajevima može da traje i do pet godina, nakon čega preduzeća spremna, obučena i sa izgradjenim pozicijama ulaze na klasičnu tržišnu utakmicu, gde im uspeh zavisi u najvećoj meri od njih samih.

Subotički poslovni inkubator jedan je od pionira ovakvog načina podsticanja i negovanja preduzetništva u Vojvodini. Osnovan je zajedničkom inicijativom grada, VIP fonda, Visoke tehničke škole , ATB „Sever“ i Regionalne agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća. Većinski osnivač je Grad sa 60 odsto uloženih sredstava, dok ostali osnivači učestvuju sa po deset odsto. Prostor za poslovanje Biznis inkubatora obezbedio je ATB „Sever“, i to je jedna od pogodnosti za građane koji žele da započnu sopstveni posao.

– Subotica je jedan od prvih gradova u Vojvodini koja je primenila ovaj sistem podsticanja razvoja privatnog preduzetništva i istovremeno stvaranja prostora za smanjivanje nezaposlenosti u gradu – kaže Ildiko Zeldi, direktorica Biznis inkubatora.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

75 + = 77

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: