Blagi pad broja obolelih u Subotici, ubrzati imunizaciju

U Severnobačkom okrugu aktivnih slučajeva kovida trenutno je 1652, brojevi su visoki i situacija je nepovoljna ali je bolje nego u decembru mesecu, kada je bilo aktivno oko 3.000 obolelih. Pad broja novoobolelih posledica je imunizacije kaže za RTV epidemiolog Nebojša Bohucki, ispred Zavoda za javno zdravlje Subotice. 

Gotovo 20 procenata meštana tog okruga je primilo barem prvu dozu vakcine, kaže Bohucki.

“Virus neprestano mutira ali može da mutira samo u oboleloj osobi, zato je što brža vakcinacija jedini je izlaz iz ove situacije”, kaže epidemiolog, Nebojša Bohucki.

On očekuje da ćemo početkom juna imati dovoljan broj vakcinisanih za postizanje kolektivnog imuniteta.

Dodaje da su sve vakcine dobre i da je kineska trenutno najpopularnija.

Kako je rekao, među obolelima, je ovoga puta više dece koja, uglavnom, imaju blažu kliničku sliku.

RTVKOMENTARI

 1. Miki kaže:

  Počela je velika pobuna u svetu među medinskom osoblju zbog toga što svi moraju biti vakcionisani.Naime traži se da svi od reda budu vakcionisani. Interesantno ovih dana saznajemo da nakon više od godinu dana oni koji su najviše tražili imunizaciju stanovništa izbegavali su vakcinizaciju. Takvima koji neće da se podvrgnu vakcinizaciji ,prete otkazi. Radi odbrane svoje slobode medicinski radnici udružili su se u klastere ,angažovali advokate protiv svojih poslodavaca koji ih primoravaju na obavezno imunizaciju.Mnogi sami daju otkaze ili idu na razna bolovanja uz pomoć svojih kolega koji im ta ‘bolovanja’ omogućuju Poslodavci sve više zabranjuju medicinskim radnicima da koriste bolovanja ,čsto ih teraju da pokriju dve smene pa i tri.Nešto se događa među medicinarima mora da mnogo znaju ,jer ipak godinu dana je prošlo a na videlo su izašli razni do sada skriveni podaci….

 2. Inspektor.. kaže:

  Sunce se ponovo rađa.

  https://www.youtube.com/watch?v=Xxw3Rps4VZg

 3. Johanes kaže:

  @ Megille (Miki)

  Opet pises o necemu iz stomaka. O stvarimao o kojma nemas pojma. Internet je jedna demokratska tvorevina svakome slobodno pristupacna, ali jos uvek to ne znaci da je internet i deponija intelektualnog djubreta i sastajaliste kojekavih psiho – manijaka, skribomana i grafomana. Niko nikoga ne moze da natera da radi ono sto nece. Spadati u medicinski personal i obijati medicinsku nauku i njene tekovine, je isto kao i biti sudija koji odbija da priznaje zakone i ustav.

 4. Miki kaže:

  @ Johanes Ima dve stvari u koje politika nema šta da traži ato je ekonomija i medicina.Ekonomija je previše složena nauka da bi politikanti mogli da političkim dogmama upravljalju snjm,ekonomija ima svoje zakonosti koji se kosi sa politikom .Naime politika je trenutačni dogovor ,radi ostvarivanja nečega , kršenja prava i istine,kršenje i same ekonomije ,ostvarivanje bespravnog dobitka ,kršenje zakona i ustava,kršenje nauke itd.
  Medicina treba da služi za opšto dobro u službi čovečenstva ,da leči ,da savetuje ,da educira i da preventivno deluje. Medicina ne treba da se bavi politikom i navijanjem koji su lekovi dobri ,ko mora biti proizvođač lekova ,koja vakcina od kojih proizvođaća je ispravna a koja nije, reba da se bavi medicinskom ‘diplomatijo’ ,ne treba medicinu koristiti u političke svrhe za isbore kao što su sami prihvatili da se bore protiv nevidljivog nepriljatelja itd. I na kraju medicina ne sme da se prikloni jednoj ili drugoj partiji kao što se događa danas. Medicina mora da bude u službi građana jedne države ne profita i jedne partije. Nije dobro kada predstavnik jedne partije Vučić govori , Kon je bio sa svojim narodom u Krajini’ kada je Vučić tamo ratovao.Čista politička retorika .Sve ostalo propuštam vašoj fantaziji

 5. Istinom protiv lazi kaže:

  @ Johanes
  Mala ispravka sto se tice sudija i sudjenja koliko njih znas da je podnelo krivicnu prijavu protiv potpisnika “Kumanovska sporazuma” jer je prekrsena odredba ustava da niko nema pravo da potpise kapitulaciju i preda zemljui ili deo zemlje Takodje i ti si mogao podneti istu prijavu kao gradjanin ali si cutao na krsenja Ustava,jer ti islo u prilog!!!!.Koliko sudija je trazilo da se ubrza donosenje odluke vrhovnog Suda o izjasnjavanju da li je kradja penzija zakonita!! Nema to veze sa strukom nego politikom. Zasto preko 70% medicinskog osoblja nije vakcinisano ovom vakcinom, upitaj se,a vakcinisanisali su se svakom ranijom!!! Sta oni vise znaju od nas “obicnih” smrtnika?? I reci mi zasto se ne mozes vakcinisati ,a da ne potpises da ucestvujes u eksperimetnu!! I odmah da dodam skupljane statistickih podataka i obrada istih se naziva eksperiment!! Zasto se ne objavljuje koliko je vakcinisah umrlo nakon vakcine?? Zasto je pre 10-taj dana Tiodorovic izjavio da ce se morati primati treca i cetvrta doza vakcine??? Prve dve ne deluju??? Vidis koliko pitanja “zasto” ostaje bez odgovora?? Eto zato su ljudi skepticni prema vakcinama!!!

 6. Škola Marinike Tepić kaže:

  @Istinom protiv lazi – E, svaka ti čast, sad si nadmašio sebe u lupetanju, toliko spojiti i povezati budalaština na jednom mestu, od Kumanovskog sporazuma, do penzija, (ne)vakcinisanog medicinskog osoblja pa do antivakserskih “argumenata”, kao da si došao pravo iz škole Marinike Tepić! Predmet DEMAGOGIJA položio se čistom desetkom!

OSTAVITE KOMENTAR