Blogerama – besplatan kurs pisanja blogova

U Subotici po prvi put biće održana Blogerama besplatan kurs pisanja blogova. U cilju popularizacije, edukacije i istraživanja srpskog jezika i književnosti, učenici četvrtih razreda srednjih škola u Subotici će uskoro  moći pohađati ovaj kurs kurs kreativnog pisanja. U toku je promocija po subotičkim srednjim školama, a za besplatan kurs u trajanju od tri meseca svi zainteresovani mogu da se prijave preko fejsbuk stranice Blogerama.

press

“ Razvijte svoj stil – Izoštrite svoj um – Budite bolji pisac”, moto je Blogerame koja se prvi put održava u Subotici. Cilj edukativnog projekata  „Blogerama“ je približavanje kulture lepog pisanja, stvaranja blogova, pisanja video scenarija, eseja  i kratkih priča. Od ove jeseni i zime Matica srpska će zajedno sa subotičkom Kućom Zdravlja organizovati Blogeramu, pa će učenici 4. razreda srednjih škola moći da budu deo ove velike akcije Matice srpske. Prvi put je održana prošle godine u Novom Sadu i odziv je bio više nego zadovoljavajući. Nakon kursa radovi polatnika biće štampani u elegantno dizajniranom zborniku radova Blogerama 2016”, objašnjava dr Slobodan Vladušić, urednik Letopisa Matice srpske i  član UO Matice srpske.

Lokalna samouprava je podržava ovakvu vrstu kurseva, jer učenici će imati priliku da nauče nešto novo, rekla je članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje, Nataša Aleksić.

Učenicima četvrtih razreda subotičkih srednjih škola pomagaće profesori srpske književnosti pri  Filosofskom fakultetu u Novom Sadu. Organizator besplatnog kursa je Matica srpska.KOMENTARI

  1. Pere J. kaže:

    Nek napise clanica veca kako je ona od dadilje preko noci postala ministarka u lokalu. Bas lepa tema za blog.

  2. Natale kaže:

    Gradska ministarka od stranke do stranke, od privatnog fakulteta do privatnog fakulteta i na kraju se isplatilo – funkcija je docekala. Bravo za lokalnu vlast.

OSTAVITE KOMENTAR

4 + 5 =