Bojkotovati izbore za mesne zajednice

Građani Subotice su obavešteni da su izbori za mesne zajednice raspisani za 7. juli. Gradski odbor Demokratske stranke poziva građane, žitelje mesnih zajednica, da bojkotuju izbore, i time pošalju jasnu poruku da ne žele da daju legitimaciju nedemokratskom režimu niti da pristaju na pravila koja taj režim postavlja.

Ova vlast je za sedam godina ukinula svaku mogućnost demokratskog dijaloga, kao i prezentovanja drugačijeg mišljenja.

Ovakvu tvrdnju najbolje potkrepljuje „Izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije“ u kome se nedvosmisleno potvrđuje da su medijske slobode ukinute, pa time i osnovne pretpostavke za fer i poštene izbore: ,,Što se tiče slobode izražavanja i medija, opšte okruženje i dalje nije pogodno za ostvarivanje ovih prava”, stoji u dokumentu. Takođe se podvlači da su zabrinjavajući slučajevi pretnji, zastrašivanja i nasilja nad novinarima: ,,Govor mržnje i diskriminatorna terminologija se često toleriše u medijima, a retko se time bave regulatorna tela ili tužilaštvo”.

Navedeni izveštaj u svemu se poklapa sa onim što je osnovna tvrdnja i građana i opozicije: Srbija više nije demokratska zemlja, već se glasovi na izborima obezbeđuju propagandom, neistinama, ucenama i zastrašivanjem građana.

U takvoj situaciji svako učestvovanje na izborima koji se organizuju u opisanim uslovima predstavljalo bi pružanje direktne podrške i davanje legitimacije ovakvom režimu.

 

 

Informativna služba GrO DSKOMENTARI

 1. Džoni kaže:

  sta da daju? legitimaciju?

 2. Samo kazem kaže:

  Jedan stari vic – ” Sta je demokratija? Demokratija je kad svako pisa gde hoce!” E tako ste vi demokrate pisali po narodu i previse i gde god ste stigli…Mozda ste u pravu da vise nema demokratije o ovoj zemlji, ali bar vise nece pisati gde ko stigne nego ce biti naredjeno gde se mora pisati, nece smrdeti ceo grad vec samo odredjeni coskovi…veliki pozdrav sa Y kraka, koji uzurbano zavrsavamo da bi kroz novo i ponovo asvaltirane ulice stigli do akva parka…

 3. ffilozoff kaže:

  -samo kazem-kretenski,neintelektualni komentar!! S cim hocete sendvic debilu?

 4. istina... kaže:

  @ffilozoff

  Evo ga agent Agenture, štiti njegovu sabraću. Koliko je bilo dobro pod demokratama govori činjenica da su se svi zaposleni na budžetu radovali kada je DOS pre sedam godina pao sa vlasti. To je nezabeležen presedan u svetu – nigde se vladajuća partiokratija ne raduje što je izgubila vlast osim u Srbiji. Meni nemojte da nudite sendvič, ja sam neutralan, boli me ona stvar za sve vas “različitih” boja i ideologija. Inače vaš komunizam je provaljen, a provaljena je i “demokratija”. Moraćete da smislite neku novu podvalu. Na primer Slobodu. Ah, i to već neuspešno nudite. Ne znam onda, mozgajte, imate dovoljno pokvarenu maštu, smislićete već nešto.

 5. Prozivka kaže:

  Pročitajte ovaj pasus još jednom.. “Navedeni izveštaj u svemu se poklapa sa onim što je osnovna tvrdnja i građana i opozicije: Srbija više nije demokratska zemlja, već se glasovi na izborima obezbeđuju propagandom, neistinama, ucenama i zastrašivanjem građana.” Šta vam ovde nije jasno, botovi? Ustvari, vi i ne čitate.. vi gledate Farmu i Parove.. Pink i Informer vam je isprao mozak. Pljuvanje i omalovažavanje vam je jedini vid komunikacije sa ljudima koji drugačije misle od vas! Stanite jednom.. dok nije kasno. Dopustite da i drugi iskažu slobodno svoje mišljenje. Ako je DS toliko minorna a vi toliko superiorni, čega se plašite? Izađite na tribine, suočite svoje stavove a građani neka onda odluče. Ah.. da.. pa toga nema u vašem sistemu! Kako zamišljate fer izbore? Da samo vaši kandidati (ako ih smete predstaviti imenom i prezimenom) mogu da se pojavljuju u medijima? Kada shvatite šta je demokratija, onda očekujte fer izbore.

 6. Samo kazem kaže:

  @ffilozoff hoces da te kreten malo…pa ti vidi i utvrdi jel to demokratski…a sendvic moze sa dzigericom koju ti pojedem sa komentarima a u stvari me zabole i za tebe i za AV, nego je mnogo vruce a kolona mnogo dugacka, sabane…xaxaxaxa…

 7. Samo kazem kaže:

  @ ffilozoff pa reko malo da se zabavim, uvek ima paljevina kao ti…

 8. Zorica kaže:

  Nerazumem bojkot ali ajde ako oni kazu tako da treba cekati fer izbore pa kad budu budu dobor ce doci a kad ce biti pa sad videcemo,,,,

 9. Radnička klasa kaže:

  U današnje vreme, žene imaju to pravo u skoro svim zemljama, međutim dug je put bio do delimične ravnopravnosti sa muškarcima. Žene su se značajnije za svoja prava izborile tek posle drugog svetskog rata, ali ta borba, takoreći, traje oduvek.

  BIRAM DA LI DA BIRAM: Treba li u Srbiji uvesti obavezno glasanje?

  Iako je demokratija nastala u antičkoj Grčkoj, položaj žena nije bio ni malo privlačan. U detinjstvu su ih posedovali očevi, a nakon udaje njihovom imovinom raspolagali su njihovi muževi, dok je njima dato da vode domaćinstvo i da se brinu o obrazovanju dece.

  Do značajnijih promena dolazi u 18. veku i tek tada žene počinju da postavljaju pitanje svoje nejednakosti i da se suprotstavljaju tiraniji muškaraca u kući.

 10. Radnička klasa kaže:

  DANAS KAD SU SE ŽENE I MUŠKARCI DOBILI PRAVO GLASA POSLE DUGE BORBE MI TREBA DA BOJKOTUJEMO IZBORE?
  IZLAZIM NA SVE IZBORE IZ POŠTOVANJA PREMA SVIMA KOJI SU DALI ŽIVOTE U TOJ BORBI. A I PREMA SAMOM SEBI . KORISTIM SVOJU PAMET I GLASAM ZA KOGA ŽELIM. OVI NESPOSOBNI I BEZ SVOJE VOLJE I PAMETI DA SAMI DONOSE ODLUKE NEKA SLUŠAJU NESPOSOBNE.
  ONAJ KO JE JUNAK IZAĆIĆE NA MEGDAN A KUKAVICA ĆE POBEĆI
  NIKAD NEĆU GLASATI ZA ONE KOJI SVOJU NESPOSOBNOST POKRIVAJU BOJKOTOM.

 11. istina... kaže:

  @Radnička klasa

  Ti si teška komunjara, neoliberalčina, globalista. Ravnopravnost žena? Pa vi diskriminišete i ugrožavate muškarce da biste razbili porodicu, osnovnu ćeliju društva (i to svih veroispovesti sem vaše, sebe štitite i širite). Ženama punite glavu o njihovim “pravima”. Da jure karijeru a ne muževe, da osnivaju firme a ne porodicu, da gaje kućne ljubimce a ne decu… Daj, prepun si agitprop floskula.

 12. Radnička klasa kaže:

  istina…
  OSTA TI U SREDNJEM VEKU USPAVO SI SE KO TRNOVA RUŽICA.
  SETISE OPISA KAKO JE IZGLEDALA KAD SE PROBUDILA A ZAMISLI TEK MIRIS. A PORODICE IZUMIRU ZBOG LJUDSKOG ŠKARTA I IMA VEZE SA ISTOPOLNIM BRAKOVIMA. SVE ŠTO ODSTUPA OD STANDARDA JE FALŠ ROBA.

 13. Fux.. kaže:

  U vrema DS-a u Subotici vladala ‘Dulić’ familija kao znak ‘ demokracije ‘…

 14. Istina... kaže:

  @Radnicka klasa

  Taj “ljudski skart” upravo vi promovisete, podrzavate, finansirate… njime stvarate nove kolicine skarta. Ko su vam “istaknute licnosti”? Politicari, vladari, javne licnost… sve sam sljam. Istopolni brakovi su takodje vasa ideologija, oni ne sire potomstvo. Sve zarad depopulacije svih veroispovesti sem vase. Kako cete pokrasti svu tudje ako ne pobijete vlasnike!? Zaj*bi ti “radnicku klasu” i ostala vasa agitprop sr*nja.

 15. Budljibičkom u jaja kaže:

  Mudra odluka DS-a.
  Na izborima se prebrojavaju glasovi. Tada se crno na belo vidi koliko se DS srozao i postao nevažna politička opcija. Zato kažem da je odluka mudra, da se “žuti” ne prebroje …
  Ali ako pametan čovek analizira činjenice, tada je lako zaključiti da upravo SNS-u odgovara bojkot. Glas manje “protiv” je zapravo glas “za”. Pa vi zaključite ko je ovde lud, a ko je pametan. Nije slučajno što su izbori usred leta. Upravo zbog manje izlaznosti. Da bi izbori bili demokratski dovoljan je imati jedan GLAS više od polovine IZAŠLIH na izbore.
  Svi koji su protiv SNS, a bojkotuju izbore, posle mogu da njaču k’o magarci (što i jesu). Niko im nije kriv ako svoj politički stav ne iskažu tamo gde treba i kada treba. Zato svi “bojkotari” neka se spreme da njaču i naredne 4 godine kako izbori nisu bili fer … 😀

 16. pista kaže:

  Sta se bre lozite… pa ovo su izbori samo za mesne zajednice… a ko njih tamo ista pita? Pa ljudi moji MZ nemaju svojih prihoda, nemaju ingerencije… jedan sekretar drzi 2-3 MZ koje inace mogu raditi samo kako im se iz Gradske kuce kaze. Mesne zajednice su degradirane!

OSTAVITE KOMENTAR