"Bokseru" dosuđeno 40 godina zatvora

Na jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina osuđen je Josip Vujić zvani “Bokser”, za teška razbojništva i sedam svirepih ubistava koje je počinio u Subotici, Bajmoku i Pačiru sredinom 90’ih godina prošlog veka. Vršilac funkcije predsednika Višeg suda u Subotici, Ferenc Molnar kaže da je osuđen 21.septembra ove godine, a od 4.novembra presuda postaje pravosnažna.

Slika

– Vujić je u aprilu ove godine iz Mađarske prebačen u Okružni zatvor u Subotici. On je u zatvoru u Kečkemetu odslužio 15 godina, a u Srbiji mu je 1997. godine suđeno u odsustvu i tada je osuđen na smrtnu kaznu. Kako je smrtna kazna u našoj zemlji ukinuta, ponovljeno mu je sudjenje i dosudjena maksimalna kazna zatvora. Očekuje se da će biti prebačen iz Okružnog zatvora u Subotici, ali to je u nadležnosti osnovnog suda u Subotici – rekao je Ferenc Molnar.

Da podsetimo, Vujić je 1995. godine ubio taksiste Zorana Budimčevića i Marka Vukelića, makedonskog državljanina, nakon toga, svirepo ubija Anku i Savu Vukelića iz Bajmoka, kao i sestre Nedeljku i Mariju Tomić. Uspeva da pobegne policiji prilikom sprovođenja do zatvora i beži u Mađarsku, gde nastavlja da pljačka i ubija mađarskog taksistu. Policija ga hapsi u izbegličkom kampu nedaleko od mesta Baja.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 67 = 77

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 15 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: