Bolja česmovača iz novih cevi

Ugovor o realizaciji investicije na Centralnom subotičkom kompleksu Vodozahvat potpisali su JKP „Vodovod i kanalizacija” kao investitor i „Graditelj NS” iz Novog Sada kao izvođač radova. Ugovor predviđa rekonstrukciju sabirnih cevovoda bunarskog polja na Vodozahvatu, a u prisustvu gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija, potpisali su ga  zamenik direktora JKP „Vodovod i kanalizacija” Čaba Šanta, i direktor GP „Graditelj NS” Ljupko Kalaba. Ovaj posao vredan je oko 770.000 evra.

voda-iz-cesme

– Investicijom je obuhvaćena zamena starih, dotrajalih i nekvalitetnih sabirnih cevovoda koji dovode sirovu vodu sa dubinskih slojeva, od oko 180 metara, putem bunarskih polja do Fabrike vode, zatim izgradnja novog peskolova, uređaja za zaustavljanje protoka čestica peska u sirovoj vodi i polaganje optičkih kablova koji služe za monitoring i upravljanje celokupnim sistemom vodosnabdevanja. Predviđena je i rekonstrukcija 66 metara izlaznog cevovoda koji potiskuje prerađenu vodu u glavni magistralni vod. – rekao je Šanta.

Gradonačelnik Maglai je rekao da će se ovim obezbediti kvalitetna pitka voda, smanjiti nivo tehničkih gubitaka vode i havarijskih rizika i obezbediti savremeno praćenje i upravljanje sistemom. Projektovana vrednost investicije je milion evra, a među ponudama iz Nemačke, Slovenije i Slovačke, kao najpovoljnija izabrana je ponuda „Graditelja NS”.

 

DnevnikKOMENTARI

  1. Pajo kaže:

    Nadam se da ce onda svugde biti elektro magnetni ventili i biti napravljen i bajpas za ninimalnu kolicinu vode!

  2. stormwatch kaže:

    Samo 35 godina zakasnjenja za slicnim resenjima zapadno od Subotice.

OSTAVITE KOMENTAR