Bolje veze za “Makovu” i Željezničko naselje

Meštani Makove sedmice i Željezničkog naselja u Subotici će uskoro dobiti instalacije za telefoniju, internet odnosno IPTV i druge komunikacije u punom kapacitetu, koji će omogućavati Telekomu da pruža sve usluge korisnicima u tom delu grada na istom nivou kao i u najopremljenijim zonama u najvećim gradovima.
Intenzivno se radi na polaganju kanala za optičke kablove, a neposredno uoči praznika završava se i postavljanje centrala.
Centrala koja može da servisira više od 600 domaćinstava postavljena je na takozvanoj drugoj krivini, raskrsnici Majšanskog puta i Segedinske ulice, a radi podizanja kapaciteta uspostavljena je i mreža manjih centrala i već su montirane na drugim čvornim pozicijama u naselju da bi cela teritorija bila pokrivena.
Procenjuje se da ova naselja imaju između 8 i 10.000  meštana i mnoge privredne subjekte. Do početka leta Nokia centrale na tom području bi mogle biti stavljene u funkciju.

makkhetes-telekommunikacio

RTV PannonKOMENTARI

 1. Lenin kaže:

  Ako budu zakopali kablove istog kvaliteta kao od Zorke do Kelebije,ne gine da će internet raditi optimalno samo ispod 1Mbs.Meni dojadilo da plaćam skupu netkonekciju a nisu kadri da to isporuče.Meni majstor,koju je poslao Telekom,šapnuo da se ne bakćem sa reklamacijom,nego da se prebacim gde ima paket sa manjom brzinom.Tako sam i uradio.Plaćam manje i ne sekiram se za sporu konekciju.Telekom ima matičnu mrežu.Ima monopol i lupa cene kakve oće.Pogledajte kod preplate za adsl,samo su 100-150 dinara razlika po paketu.10/1Mbs 1549 din 2 meseca 1din,20/2Mbs 1699 din 4 meseca 1din,a 50/2Mbs 17.99 din i čak 5 meseci po 1din.Zašto neko mora plaćati skoro istu cenu za uslugu,kad je uskraćen,ne svojom krivicom,da uzme skuplji paket koja je duplo brža?Nek smanje preplatu za prvi paket bar 40%!Srolje.Grrrrrrrrr..

 2. Ringe Raja kaže:

  Ako je istina, SBB uskoro dolazi u Suboticu. Oni daju daleko brži Internet, kroz kablovsku.

 3. Anonimni kaže:

  Jeste, imaju al im stalno pada sistem i stalno neki nestanci.jako su nestabilni i nepouzdani…a brzina mu svakako dođe na isto pošto od nam je upload brzina ograničena na državnom nivou..nebitno jel 20 ili 50mbps osim ako ne skidaš neki veliki fajl..

 4. Razočaran kaže:

  Prošle godine odem ja da podignem brzinu sa 10 mb/s na neku veću npr. 50, ali pretpostavljao sam samo da može 50, ali reko ajd da probam. Odem ja kod telekoma u poslovnicu, u centru garada, i kažu oni meni: “Ne možete 50, ali možete 20, dajte podatke i donesite opremu”. Donesem ja opremu i oni meni daju novu i kaže ovo će sad biti VDSL, a ne ADSL i kaže javiće mi čim me uključe. Da skratim priču… dve nedelje nisam imao nikakav net, tri ekipe linijaša su mi se izmenjale kući dok nisu ukapirali kako da me uključe i još sam išao na korekciju ugovora jer je ispalo da zbog kvaliteta infrastrukture ni nemogu više od 10 mb/s. U pitanju su zgrade kod Gentlemens-a.Posle mi je toliko bilo žao što nisam uzeo ruter i sklopio ugovor sa VIP.

 5. Konj kaže:

  VIP nema ADSL, ima samo 4g za kucni internet i tamo imas limit od 100GB mesecno.

 6. zelwznickco kaže:

  kada ce nesto da urade u zeleznickom naselju sa internetom?

OSTAVITE KOMENTAR