Bolnicu hitno na reanimaciju

bolnica-subotica02.06

 

Šest godina traje agonija Opšte bolnice Subotica, a pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo na čelu sa dr Zoranom Gojkovićem i nosioci gradske vlasti ništa konkretno nisu preduzeli da u toj ustanovi ponovo bude uspostavljen elementarni red i normalna radna atmosfera. Naprotiv, iz subotičke bolnice u pomenutom periodu otišlo je najmanje 25 lekara i desetine medicinskih sestara.

Ovih dana, u subotičkoj bolnici zaposleni ponovo slušaju najvulgarnije svađe praćene psovkama koje članovi dosadašnje uprave razmenjuju među sobom, svedoče ishitrenim smenama i zamenama brava na vratima.


Ovdašnja bolnica više nije zdravstvena ustanova, već cirkus sa direktorom Slobodanom Puškarom na stranačkom trapezu. Dve frakcije unutar Srpske napredne stranke, od kojih jedna trenutno pokušava da progura dr Edgara Ormaija za novog direktora bolnice, trenutno se doslovno tuku preko leđa pacijenata koji to, zajedno sa svim ostalim Subotičanima, nisu zaslužili.


Nekada ugledna javna bolnica, u kojoj lekari pacijente danas šalju u privatne ordinacije, naplaćuju na crno svoje usluge unutar bolnice i u kojoj pacijenti godinama ne mogu da dođu na red za operaciju, srozala se na nivo stranačkog potkusurivanja.
Stranka slobode i pravde smatra da ustanove i institucije, naročito ne zdravstvene, ne smeju da budu žrtve unutarstranačkih prepucavanja i sukoba.


Pozivamo direktora Slobodana Puškara da podnese ostavku u bolnici koja je, kako je neko primetio, zakorovljena od dvorišta, preko odeljenja, do krova. Pozivamo pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo i subotičku gradsku upravu da omoguće izbor novog direktora bolnice izvan konteksta privatnih i stranačkih interesa.


Stranka slobode i pravde neće dozvoliti da najavljena građevinska obnova subotičke bolnice i novčana dobit na koju , u sklopu nje, računaju stranački predatori zadrži prvenstvo nad kvalitetom usluga u bolnici.


Bolnica je osnovni stub zdravstvene zaštite nekoliko stotina hiljada građana ovog dela zemlje. Njihova sudbina ne sme da bude podređena stranačkim i privatnim javnim džepovima.

 

 

Dana 1.6.2022. u Subotici Služba za informisanje GrO SSP SuboticaKOMENTARI

 1. simo kaže:

  U bolnici sam vise puta bio i vrlo nezadovoljan. I iz moje porodice mnogi su doziveli neprijatnosti, bahatost, a pre svega vrhunsku neodgovornost. Poslednji put me je operisao doktor Ormai i lezao sam na odeljenu gde je on nacelink. Operacija je prosla bolje nego sto sam mogao zamisliti, a taj dan je imao jos desetak operacija i pri tome morao da odradi vizitu. Svima kazem ako mu je takav svaki dan kao sto je bio dan kada sam ja operisan, onda treba da mu je plata 500.000 dinara. To je doktor koji svaki dan istrci maraton na operacionom stolu. Odeljenje gde je on nacelink medicinsko osoblje je radno i ljubazno. Jedino higijena odeljenja nije na nivou, pogotovo WC. Zasluzuje da bude direktor jer je to covek koga vecina postuje.

 2. Samo kazem kaže:

  Suboticka bolnica nikada nije bila “Ugledna javna bolnica”.

 3. Pepa kaže:

  Slazem se da je doktor Ormai dobar hirurg, ali zasto bi doktori trebali biti direktori bolnica. Pa pored njegovih operacija, vizita da li jos ima snage i vremena da donosi vazne odluke. Po mom misljenju direktor netreba da bude doktor nego neko kvalifikovan za vodjenje bolnicke ustanove, koji ce se samo posvetiti rukovodstvu. A bivsa glavna sestra neka ode dostojanstveno sa svog polozaja jer se ni ona nije trudila za dobrobit bolnice. Dozvolila je da bolnicki posao trpi, a da vodeci tehnicari nekih odelenja rade u privatnim klinikama i da bolnicke obaveze zanemaruju.
  A DOKTORA SLOBODANA PUSKARA I NJEGOVU SVITU STO PRE SMENITI!!!!!!

 4. Pepa kaže:

  Bivsa glavna sestra neka pogne glavu i ode iz bolnice jer je znala i to koliko sestara iz daljnjih mesta primaju putni trosak a zive u Subotici. Suboticka bolnica im placa stanove, umesto za taj novac da kupi sanitarije za kupatila i wc.

 5. A jaoj kaže:

  Vreme je da ode onaj koji je još više upropastio bolnicu I oterao kvalitetan kadar. Imamo i mi u našem gradu dobre stručnjake

 6. Nikola C. kaže:

  Daj Bože da niko od nas više nikada ne čuje za Puškara. Goreg direktora bolnica nikada nije imala.

 7. Drug Bajic metac tavana z'Djurdjina kaže:

  Agonija bolnice pocinje 1992.godine kad je pocela agresija na Hrvatsku
  Tada su dr Djuric i Ivosevic svu opremu i sanitetski materijal poslali na okupirani deo istocne Slavonije misleci da ce to ostati srpsko,a zapravo su se zayebali,ali bolnicu su definitivno unistili a doktore koji nisu hteli sudelovati u ratnom pohodu protiv Hrvatske oterali u svet.Tim banditima je to odgovaralo jer su onda otvorili Tzv.Kucu zdravlja gde su od naroda muzli novac umesto da se lece u drzavnoj bolnici.Spasavali srpstvo a ustvari svoj mafijaski dzep.

 8. Političari mr'š iz bolnice ma#*r vam milu.....! kaže:

  U naprednoj bolnici pacijenti čekaju po 5 godina na običan pregled na MR, mnogi taj pregledi ne dočekaju živi. A ko ima para ide privatno kod istog doktora gde zamislite MR radi besprekorno. Namerno pokvare aparaturu da bi imali posla privatno. Medicinska mafija je uz asistenciju MUPa Srbije ukrala bolnicu Subotičanima i iste zajedno guraju u grob. Pitanje za policiju je „Za koga vi radite, za narod ili za kriminalce“?

 9. Brzo kaže:

  Reseno!

 10. Vojin kaže:

  Edgar Ormai da bude novi direktor bolnice? Ako se to desi onda slobodno moze i Dr. Mengele da bude imenovan za istog.

 11. Trovach kaže:

  Nikada nije bilo ovako lose u nasem gradu. Izgleda da su ovi dosli na vlast da uniste Suboticu. Samo ne znam sta smo im skrivili. Ne pravimo probleme, uredno placamo racune, nismo agresivni (najcesce Suboticani agresiju preusmeravaju na sebe i otuda toliko samoubistava)…

 12. Avet kaže:

  @Trovach
  Upravo to su uzroci što nas toliko iskorištavaju: ne pravimo probleme, uredno plaćamo račune, nismo agresivni…
  Nisu oni došli ovde sa zadatkom da unište Suboticu, već da što više para stave u svoje džepove.
  Ovo je višenacionalna sredina, razjedinjena, večito u nekim prepirkama i prepucavanjima, laka je za razne manipulacije, plodno tlo za zloupotrebe koje u javnosti postaju sasvim normalna stvar, idealna je da se nekažnjeno radi maltene sve što god se poželi, a kada se ukaže na brojne zloupotrebe, hiljade izgovora, odgovora i objašnjenja postoji.
  Grad Subotica je samo kolateralna šteta ovakvih odnosa, a koja se godinama ne razvija u srazmeri koliko se novca izdvaja za razvoj grada.
  Ovde je vreme maltene stalo, čini se da se ogromne pare obrću u budžetu, a realno, rezultati su vrlo loši bez obzira što se želi prikazati jako dobar uspeh.
  Što kažu, papir sve trpi, samo treba podesiti idealne parametre.

OSTAVITE KOMENTAR

+ 65 = 71

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: