Boris Arsić selektor ženske „A“reprezentacije

Boris Arsic novi selektor A selekcije SrbijeKada je pre samo 4 godine sportska redakcija RTV YU eco proglasila Borisa Arsića za najperspektivnijeg mladog trenera Subotice, malo ko je mogao pomisliti da će taj mladi i perspektivni trener u tako kratkom vremenu postati i selektor srpskih reprezentativki. A to se upravo danas dogodilo na sednici Odbora za hitna pitanja FSS kojom je predsedavao gospodin Tomislav Karadžić. Odluka Fudbalskog saveza Srbije o imenovanju novog selektora ženske "A" reprezentacije nametnula se kao neminovnost i jedino spasonosno rešenje za višegodišnje neuspehe i najniže grane na koje je naš reprezentativni ženski fudbal dospeo. 

 

Odluka nije doneta slučajno. Rezultati su ono što je preporučilo Borisa Arsića za novog selektora. Kada je preuzeo ŽFK Spartak u drugom delu sezone 2009/10., uspeo je da napravi mali podvig i Spartak dovede na vicešampionski tron. Bio je to ogroman uspeh za ovaj subotički klub koji je za 40 godina prethodnog postojanja više bio u drugoj nego u prvoj ligi. Naredne 4 sezone Spartak je postao neprikosnoveni lider u najvišem rangu domaćeg takmičenja, a sudeći po jesenjem delu prvenstva smeši mu se i peta uzastopna titula. Uspesi Borisa Arsića na međunarodnoj sceni su itekako bili zapaženi, naročito od stručne evropske javnosti, ali i domaća stručna javnost nije ostala nema. Dodeljeno mu je priznanje za najperspektivnijeg mladog trenera od ljudi iz struke – od Udruženja trenera Vojvodine.

 

Srbija je dobila jednog od najmlađih selektora u svojoj istoriji, a novi selektor šansu da ženski fudbal Srbije podigne na mesto koje zaslužuje. To mesto, ako je suditi po talentu nadolazećih mladih igračica, sigurno neće biti na začelju Evrope.

 KOMENTARI

  1. A. kaže:

    Zasluzio je! 🙂
    Cestitam mu iz sveg srca! 🙂

OSTAVITE KOMENTAR