Borsalino u Subotici

Borsalino je vrsta muškog šešira i predstavnik italijanske mode koja je vekovima diktirala trendove u oblačenju kako u Evropi tako i u svetu. Poznati po umetničkim crtama, italijanski kreatori su uvek prednjačili po eleganciji a borsalino je bio nezaobilazan modni detalj svakog muškaraca u prvim decenijama dvadesetog veka. Muško lice je uz njega delovalo otmenije, ozbiljnije, elegantnije, mističnije što su osnovni preduslovi za privlačenje ženskog pogleda.

Kada pogledate današnju Bašovu kuću na početku Radijalca, stičete utisak njene jedinstvenosti u odnosu na okolinu. Mnogo starija od  Radijalca, Bašova kuća je zadržala otmenost sa početka dvadesetog veka kada su pomenuti šeširi bili hit. Njen prostor nikada ne bi mogao da se preuredi u neku diskoteku ili 3D bioskop jer prosto, njena ornamentika, izgled i raspored ne odgovaraju takvim stvarima. Zato je otvaranje sadržaja poput restorana “Borsalino” pravi potez.

 

Elegancija eksterijera mora da se prenese i na enterijer i da se u duhu tog vreme uradi u toplini. Nikako prosta struktura sivih zidova ili loš raspored prigušene rasvete. Da li se uspelo u tome, ostaje da sami procenite. “Borsalino” je tokom jučerašnjeg dana otvoren.KOMENTARI

 1. ridick kaže:

  jako  lepo i  veliko  ulaganje , bolje da   vlasnik  sacuvao  te  pare koje  je   ovde  ulozio ,nemaju  ljudi para  da   odu   na  ovakva  mesta , jedino mladi izlaze u  pizzerije   a danas    svaka  pizzerija radi kompletan  meni , isto to  sto  moze da radi  “restoran , u  pizzeriji ima becka snicla  ,rostilj, karadjordjeva snicla ,  pilece  curece  meso  . supe  corbe  itd  itd  ,i to sve  posluzuju  ne restonski  konobari   jede se  na  ne  restoranskom  stolu i  stolnjaku!  kategorizacija   je  deformisana  kao   i  sve u   ovoj drzavi , 

   

 2. supermind1 kaže:

  web stranica restorana? kakva je hrana? imaju li kucnu dostavu? sve to interesuje gradjane

 3. sss kaže:

  sta ima da se je tamo?

 4. Anonimni kaže:

  Samo nek se otvaraju ovakva mesta, bar malo da se zaustavi talas kockarnica, kladionica i banki u ovoj razrusenoj subotici…

 5. pajo kaže:

  supermind1:

  web stranica restorana? kakva je hrana? imaju li kucnu dostavu? sve to interesuje gradjane

  Otidi i uveri se sam ne moraju sve da vam crtaju. 😉

 6. vesna kaže:

  Bas  lepo,…raduje me ovo otvaranje,jer ovom gradu nedostaju lepi restorani  😉

 7. Miro kaže:

  Na oko je sipatican. lepo izgleda i spolja i iznutra. Nadam se da ce potrajati. 

 8. Nebojsa kaže:

  bio sam sinoc tamo, jako prijatno i lepo mesto, svaka cast za investiciju !

 9. supermind1 kaže:

  ja samo kazem da novinarski posao nije dobro uradjen 🙂 

 10. j kaže:

  Posmatrajući rekonstrukciju bivše Baš kuće, koje je bila odličan prostor za kulturu i zabavu, nadala sam se da će, ako Baš kuća nije “uspela”, Borsalino biti dobar cafe restoran u koji bih rado svraćala. Međutim, vidim samo kič enterijera. Ako je cilj bio elegancija, nisu uspeli; ako je cilj bio “Borsalino”, nisu uspeli da imitiraju duh njihove mode, njihovih šešira; ako je cilj bio kič, šund, potpuno su uspeli. Kič prostor bez slika, grafika na zidu, već samo postera, potpuno skinut, da ne kažem ukraden, logo “Borsalino” itd.  Nije dovoljan logo nekog brenda da bi kafe restoran bio lep na oko. Lepo ili ružno je prvo što vidimo i ono odlučuje da li ćemo da tražimo nešto više od lepog. Iz tog razloga nemam želju u “ne lepome” da provodim svoje vreme, jer bi u ovo slučaju ono bilo trošenje vremena. Radije ću estetiku gledati na drugim mestima, a piće, ponekad i klopicu, pronaći u Lepšem.
  Ako je nešto naizgled novo ne znači da je lepo. Koliko vidim o estetici se malo šta zna otud i ovakav rezultat.

  Žao mi je što je Subotica izgubila još jedan dobar prostor, koji je mogao da bude i lep i kvalitetan.

   

   

 11. Ian kaže:

  jako je izmesan stil i potpuni promasaj,ako mene neko pita a niko me ne pita prema tome zelim im uspeh svakako

 12. ........... kaže:

  Ne svidja mi se, a koliko vidim nisam jedini. No, niko nas ne tera da tamo idemo. Steta tolikih novaca. Mogli su da plate nekog strucnjaka za enterijer. Nigde prozora, astali nabacani, a crvena firanga kanda je putokaz za WC, da ti je stalno pred ocima dok jedes. Bas kucam bas nema srece sa zakupcima. Valjda ce sledeci biti pametiniji i uspesniji.

 13. S kaže:

  Najlakse je kritikovati i praviti se pametan . Molio bih doticnu osobu J , koja nema hrabrosti ni da se predstavi , da kaze sta je ona uradila za grad Suboticu , pa da nam mozda pokaze pravi put.
   

 14. pauk kaže:

  Pratim italijansku modu uredjivanja stanova, potpuno je u italijanskom stilu. Pogledajte kataloge casa &buena ili sl gde imate opsti prikaz slika uredjivanja kuca i sl. Italijane ne vole nabudzenost s slikama i sl. Oni imaju sofisticiran stil uredjivanja, takodje vole starinske stvari.

OSTAVITE KOMENTAR