Braća Grabarević nezadovoljni rukovodstvom BIS-a

"Solar ice" više ne želi da bude stanar u BIS-u i traži od nadležnih da mu se promeni status i postane "virtuelni stanar" i nastavi sa proizvodnjom u garaži kod kuće.

Biznis inkubator

Ovakvu odluku su doneli nakon, po njihovim rečima nekorektnom odnosu v.d. direktorke BIS-a Ildiko Zedi prema njima.

 

– Bez pitanja nam je ušla u radionicu i fotografisala prototipove solarnih panela. Tražila je sve naše projekte, onemogućavala nam je rad, pa čak i svojim ponašanjem oterala investitore iz Nemačke. Mi ne možemo da razvijamo svoje inovacije, patente i radimo posao za koji dobijamamo priznanja kod kuće i u Evropi – rekao je direktor "Solar Ice", Robert Grabarević.

 

V.d. direktorka BIS-a Ildiko Zedi u telefonskom razgovoru je rekla da ne želi da komentariše optužbe na njen račun, da je radila sve po zakonu. Zedi objašnjava da je postupak pokrenut i da zbog toga ne želi da komentariše optužbe, dok se postupak ne okonča.

 

Braća Robert i Josip Grabarević iz Subotice, po zanimanju trgovac i elektroinženjer, izumeli su univerzalno ekološko vozilo za prodaju sladoleda koje pokreće i hladi pet solarnih panela. Pre godinu dana su dobili prostorije u BIS-u u okviru kojih su trebalo da razvijaju svoje inovacije.

 

Grad će da formira komisiju koja ima za cilj da ispita navodne optužbe stanara BIS-a. Kako smo saznali, ovaj posao je poveren pomoćniku gradonačelnika. Ilidiko Zedi tvrdi da su optužbe neosnovane.KOMENTARI

 1. hvalite me usta moja kaže:

  Ildiko Zedi je samo jedna od stranačkih kadrova nesposobni da vode javna preduzeća.

   

  BiS nije ispunio ni mali deo onoga zbog čega je nastao.

 2. pera kojot kaže:

  Hahahah sudija te tuzi ,kadija ti sudi

 3. Usputachni kaže:

  Jos jedno od saplitanja za bracu Grabarevic koje ce samo dokazati vec poznato da bi bilo najbolje da "odmagle" iz Subotice (Srbije),nazalost!

 4. Petra kaže:

  Gospodjica je dala intervju za Magyar Szo i nalagala se za medalju. Priča gluposti. Pa samo za ove novine i pravi izrežirane interjue, da to pročita Pastor smiley

 5. Neša kaže:

  Krivičnu prijavu pod obavezno! A onda obraćanje za pomoć međunarodnoj stručnoj javnosti i međunarodnim udruženjima, savezima i organizacijama koje se bave inovacijama i štite inovatore!

 6. su kaže:

  pitajte stanare iz prve grupe kako su prosli pa onda navalite na konkus za stanare u bis.cist lopovluk a doticna dr mr direktorica ima izmisljen posao a hvala bogu platu za njih tri!

   

OSTAVITE KOMENTAR