Braća Sabanov u finalu Hjustona

Ivan i Matej Sabanov uspeli su da se plasiraju u finale turnira u Hjustonu pošto su sa 6:3, 7:5 savladali Vilijama Blumberga i Maksa Jakoba Šnura, te će igrati za prvu titulu otkad su odlučili da nastupaju pod zastavom Srbije.

Sabanovi su do 2021. godine nastupali za Hrvatsku, a onda su zbog svojih korena iz Subotice nastavili da igraju za našu zemlju.

Tako su, posle 73 minuta, stigli do velikog finala gde bi u svojim karijerama mogli da dođu do drugog trofeja nakon što su u aprilu prošle godine slavili na Serbia Openu.

U prvom setu, Ivan i Matej su odbili napad Blumberga i Šnura u trećem gemu, a onda su već u narednom uspeli da naprave brejk i jurnu ka osvajanju čitave deonice.

Već u drugom setu je bilo dosta više muke, jer su ispustili servis u četvrtom gemu (1:3), ali su uspeli da se vrate na 4:4 i izvrše pritisak na protivnika.

Odlučujući udarac se desio u 11. gemu gde je napravljen brejk, tako da je u sledećem došla potvrda i pobeda.

U finalu ih očekuje najteži mogući zadatak na turniru, jer će se za titulu boriti protiv prvih nosilaca, Metjua Ebdena i Maksa Pursela, koji su u dva seta savladali Pabla Kuevasa i Hantera Risa.

 

TelegrafKOMENTARI

  1. Tenis kaže:

    Dobro dosli kuci !

OSTAVITE KOMENTAR

22 + = 29

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: