Braće Radić raskopana po četvrti put u godinu dana, građani se pitaju dokle?

Ulica Braće Radić, od Gradske biblioteke do semafora, raskopana je skoro mesec dana, zbog izgradnje gasne mreže. Prilaz lokalima u ovom delu ulice otežan je, što predstavlja problem za preduzetnike, a i za stanare najužeg centra grada. Iz JKP „Suboticagas“ kažu da se sve odvija u skladu sa zakonom, i da će radovi biti gotovi do kraja nedelje.

Ovo je slika i prilika Ulice Braće Radić.

Vlasnici lokala koji se tu nalaze, pričaju nam da su radovi počeli oko Uskrsa i da im do danas niko nije rekao šta se i zašto kopa. Još manje kada će se ulica vratiti u normalu, a time i njihovi životi i poslovi. Ovaj deo je, kažu, od maja prošle godine raskopan već četiri puta, pa se pitaju: Zašto se ulica kopa iznova i iznova?

„Situacija je takva da niko ništa ne zna šta radi, znači bukvalno i ovi radnici koji tu rade, ako ga pitaš nešto, a on je jedini koga mogu da upitam, slegne ramenima i kaže ovo se ništa ne zna. Stvar je u tome, ova strana je raskopana jedno 16 ili 17 dana, to je strašno blato, svaka mušterija koja mi uđe u radnju unese mi kilu blata. Evo sami pogledajte, to je radnja u kojoj se jede, ko da dođe da jede preko ovoga blata i kad pogleda u ovaj jad ovde? Druga stvar, nema prolaznika, ljudi ne idu ovom ulicom, idu negde okolo, ja ne mogu da radim, a mene niko to neće pitati što nisi radio, ja svoje obaveze moram izmiriti. E sad šta je najtragičnije od toga, da ja vidim njih da rade… Evo možete da snimite čitavu ulicu i jednog jedinog radnika nema.“, žali se Goran Vidaković, vlasnik lokala.

Vlasnica frizerskog salona u pasažu žali nam se kako nikakvo obaveštenje nisu dobili, a osim što je raskopana, ulica je i puna blata zbog obilnih kiša. Njene komšije koje tu rade, takođe negoduju, a raskopana ulica predstavlja problem i za prolaznike. Pešaci se nekako provuku, a kolicima se ovuda ne može.

„Veliki je problem ući, izaći, ne daj Bože neko sa kolicima da treba da prođe negde, invalid da mora proći ovuda to bi bio stvarno veliki problem.  To treba završiti ranije, ovo je strogi centar grada gde treba da se radi  i prolazi redovno. I ostale kolege , komšije isto, sigurno im nije  jednostavno raditi ovako. Tu piše gasovod, ali nigde nije napisano ko je izvođač i kad će biti gotovo…nemam pojma.“,  sleže ramenima Mirjana Katrinka, vlasnica lokala

U saopštenju JKP „Suboticagas“ navodi se da su radovi na produžetku distributivne mreže u ovom delu grada započeli 1.aprila i da se rade sukcesivno, a da su svi ulazi obezbeđeni i slobodni za korišćenje.

„Vremenski uslovi, kao i problematika sa postojećim podzemnim instalacijama uticali su na brzinu radova na desnoj strani u Ulici Braće Radić, gledano od zgrade Pozorišta. Očekujemo, da po poboljšanju vremenskih prilika (prestanak padavina) radovi na poslovima zatrpavanja rova budu završeni do kraja ove nedelje, budući da su mašinski radovi na izgradnji gasovoda završeni.“

Ovom izgradnjom, budućim potrošačima biće omogućeno priključenje na gasnu mrežu, kojih  prema saopštenju Suboticagasa, u ovom delu grada ima mnogo. U međuvremenu, stanarima i vlasnicima lokala ostaje da čekaju prestanak kiše, ili završetak radova, pa šta bude pre. Do sledećih radova i novog kopanja.

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Megatron kaže:

  Kada rade nesto, nije dobro. Kada ne rade nista nije dobro.

 2. Njofra kaže:

  Dobro je kada rade, nije dobro kada ne rade dobro.

 3. Salamander kaže:

  Kod nas se nikad kopanje ne završi do kraja, evo sad su nedavno asfaltirali Somborski put i već ga raskopali iz neznanog razloga.
  Obično rakopaju pa ovi što postavljaju kablove ne dođu na posao, pa ovi što kopaju zatrpaju praznu rupu…nakon toga ponovo kopaju i tako u krug – desilo već kada su se to je živa istina.

 4. Megatron kaže:

  Da budemo realni, proteklih mesec dana nije nista normalno funkcionisalo u gradu jer su svi uzeli odmore zbog praznika

 5. Fux.. kaže:

  Veliki su to ‘igrači’ oko ‘Su Gasa’ bre…Kern Imre iz minstarstva Vlade Srbije, suvlasnik prodične firme CIMGAS sa bratom Kern Čabom. Direktorica Su Gasa je Kern Šolja Maria supruga Kern Imreta…pa priča može da se nastavi …Sukob interesa ? Ma kakav interes bre…

 6. HPTN kaže:

  Ajmo sada botovi, da prečemo sve stavke odmah:

  – žuti su za sve krivi
  – Boško je fašista
  – Đilas i Šolak su krivi
  – NATO nas je bombardovao
  – Laban je sjajan domaćin

  E, sad, kad smo ovo završili hajde da pričamo ozbiljno: ovo je sramota i kriminal.

 7. stormwatch kaže:

  Majmunarije nazadnjachke u 4 china.

 8. miner kaže:

  Kopanje ulice po 16-17 puta je savrsen odraz organizovanosti u nasoj drzavi. U normalnom svetu se kopa jednom kako treba a pare od ostalih 16 kopanja se ulazi u skole, zdravstvo, infrastrukturu, saobracaj, poboljsanje zivotnog standarda itd… a mi se ukopavamo i dalje.

OSTAVITE KOMENTAR