Branki Trifunović iz Subotice “Šoletova nagrada”

Na konkursu za dodelu nagrade “Pavle Janković Šole” za najbolji tekst monodrame, jednoglasnom odlukom žirija nagrada za 2019. godinu pripala je Branki Trifunović iz Subotice za tekst “Poslednje ‘žmurke’ Tadije Miloševa”. Ovo je zabavna priča o odrastanju u kojoj glavni junak ide da se sakrije u igri žmurke, a pronađe ga ljubav.

Autorka nagrađenog teksta radi kao nastavnik srpskog jezika u Osnovnoj školi “Pionir” u Starom Žedniku nadomak Subotice, gde istovremeno vodi dramsko-recitatorsku sekciju i radi u školskoj biblioteci. Branka Trifunović piše eseje i poetsku prozu, a njen tinejdžerski roman, “Ja, Aleksija”, prošle godine je nagrađen “Dositejevim perom” u Biblioteci grada Beograda.

Na konkurs, koji već osmu godinu zajedno organizuju Zmajeve dečje igre u saradnji sa Radio-televizijom Vojvodine, ove godine je pristiglo ukupno 43 autorska teksta iz cele Srbije.

Žiri u sastavu Milanka Gvoić, Rastislav Durman i Slobodan Govorčin doneo je jednoglasnu odluku da se nagrada dodeli za tekst monodrame “Poslednje ‘žmurke’ Tadije Miloševa”.

Prilikom izbora žiri je vodio računa da tekst zadovoljava formu monodrame, da stilski i idejno referiše sa širim spektrom dečije publike, kao i da je uprizorljiv za pozorišnu scenu.

“Šoletova nagrada” sastoji se od diplome, novčanog iznosa i izvođenja monodrame na 28. Festivalu monodrame za decu, u okviru decembarskih “Zmajdana 2019”, a snimak predstave biće emitovan na Radio-televiziji Vojvodine.

 

RTVKOMENTARI

 1. Csilla Feher kaže:

  Čestitam!

 2. Miso l.Korac kaže:

  Moje iskrene cestitke od tatinog druga!Bravo….

 3. Ana kaže:

  Svaka čast, bravo!!! Gde se može naći i pročitati ta monodrama?

 4. Krsto kaže:

  Bravo Branka. Ponosni smo svi.

 5. Ispovednik a kaže:

  Bravo!

 6. Ivana kaže:

  Čestitam, Branka! Želim ti još puno uspeha u kjniževnim vodama!

 7. Anonimni kaže:

  Čestitam ❤️

 8. Molnar Mira kaže:

  Bravooo Brankić znala sam da u tebi čuči genijalac !

 9. Andrea kaže:

  Čestitam ❤️

OSTAVITE KOMENTAR