Branko Skenderović nastavio trend najuspešnijih trenera kasačkih grla u našoj zemlji

Branko Skenderović iz Subotice, iako još uvek mlad, jedan je od najuspešnijih trenera kasačkih grla u našoj zemlji. Kvalitetan rad pokazao je i na ovogodišnjem „Srpskom kasačkom debriju”, na kome je pobedilo grlo Žil Higins AT, koje Skenderović trenira već nekoliko godina.
Skenderović je jednako uspešan i kao vozač i kao trener kasačkih grla. Kvalitet je još jednom potvrdio na 96. izdanju „Srpskog kasačkog derbija”, koji je ove godine održan u Somboru, u organizaciji Konjičkog kluba Vojvođanin. Žil Higins AT iz štale „Animal Trejd Rejsing Tim”, grlo o čijoj se formi Skenderović već godinama stara, pobedilo je u toj trci četvorogodih kasača, kako sam trener kaže, lagano i bez većih problema.

Izvor: RTV

„Trka je prošla u najboljem redu, bila je spremna. Zadel Petar koji je vozio, znao je već kobilu od ranije pošto je bila kod njega u Švedskoj u treningu. Nekog velikog dogovora između nas dvojice nema, jer znamo se već punih 4-5 godina i funkcionišemo zaista dobro, dako da je sve bilo u najboljem redu ovoga puta”, priseća se Skenderović.

Za dobar trening su neophodni kvalitetni uslovi, a kako Skenderović kaže, sve to dobija od štale „Animal Trejd Rejsing Tim”. Isto tako je važan i ambijent u kome grla treniraju.

„Najlakše je možda i spremiti na ovakvom terenu konja, jer kada na ovako teškom terenu spremiš konja i kada on izađe na stazu, znači ako sve ovo kući izdrži, kada izađe na stazu to mora biti dobro. Pogotovo ovaj deo i ove šume u Tavankutu, to konjima sve odgovara. Kada odavde izađeš na stazu to mora biti dobro”, ponavlja naš sagovornik.

Skenderoviću je to inače bio šesti trijumf u derbiju kao treneru, ali je i dalje, kako ističe, željan novih pobeda.

Sve više što dobijamo ovakve trke, sve se više radujem. Ono prvi put je kako kažu možda bilo slučajno, pa drugi put, pa treći put, pa onda sam u međuvremenu dobio sa svojom kobilom, normalno da mi je to bio najdraži derbi, ali i ovaj derbi. Iako nisam ja terao tu trku, ja sam sa ovim konjem već dve godine, spremam ga, svaki dan sam sa njim. Koliko je to vozačeva pobeda toliko je i moja, i isto toliko mi je i drago. Sve te velike trke koje dobijam, sve više i više mi je drago. Nema ono da sam se nešto zasitio, to sigurno ne postoji u ovom sportu, dodaje Skenderović.

Branko Skenderović je jednako uspešan i kao vozač, pa je tako sa mnogim različitim kasačkim grlima osvajao brojne trke na domaćim hipodromi

 

RTVKOMENTARI

 1. Katastrofa kaže:

  Lov i ovaj „sport“-treba zabraniti,ovo je kao i borba pasa izrabljivanje životinja.

 2. Dule kaže:

  Lov o trke konja su možda o majszarijimć sportovi. Inače porazmoslimmalo šta sve to lovci i konjari čine za životinje kada je tzv. „mrtva sezona“. Pojma ti nemaš imovine sportovima.

 3. Trovach kaže:

  @Dule…?

 4. Katastrofa kaže:

  @TROVACH-dule je neki očigledno dopingovani ili lovac ili konjušar. Ustvari ubica životinja ili mučitelj istih.

 5. Palotay kaže:

  @ Trovach

  Popustila doza Duletu…

OSTAVITE KOMENTAR

9 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: