Braon table i u Subotici

Braon table su pored onih plavih, saobraćajnih postale sastavni deo svakog grada koji drži bar malo do sebe. Takve table uz veliko zakašnjenje polako dobija i Subotica, na čijoj teritoriji trenutno traje montiranje istih.  Već sada se na pojedinim mestima mogu primetiti, a na njima su natpisi destinacija koje bi turisti trebalo da posete ukoliko se zateknu u našem gradu.

.

Na najfrekventnijoj raskrsnici table vinskog puta.

Ovo nisu prve turističke table u gradu. Nekada su postojale informativne table koje su vodile do prenoćišta, javnog toaleta, autobuske ili železniče stanice ili pak do javnog telefona. Jedna i dan danas stoji na svom mestu iako je odavno izgubila smisao.

.

Pažnja! Pozorište 0,2km levo!

Možda ne bi bilo zgoreg da se u red dovede kako turistička tako i saobraćajna signalizacija čiji je rok upotrebe istekao još u prošlom veku.KOMENTARI

 1. Nikola kaže:

  Više su narandžaste nego braon

 2. Madagaskar kaže:

  „Vinarija DiBonis“ – osnovana 2009. i već se našla na turističkoj signalizaciji Subotice!? Po kom osnovu, da li je to neki reklamni prostor pa je ta vinarija platila da se nađe tamo ili…?

 3. DR kaže:

  Nije reklamni, ustvari jeste. Zato sto se vinarija DiBonis bavi i vinskim turizmom. Ovde se ne reklamira samo vino sa ovih prostora nego i sama procedura pravljenja nasih najboljih vina. Kao npr u Svajcarskoj sto se reklamira sir. Nije interesantan sir koliko njegova proizvodnja. A i sto ne bi spojili lepo i korisno, i za nas i nas grad. Jer se deo novca od ovog, mogu da kazem slobodno, turistickog projekta sliva i u nas budzet.

 4. tica kaže:

  Jako je BEDNO sto pise samo na cirilici. Time smo jos veca „komunusticka“ beda… 🙁

 5. DR kaže:

  Tico                 
  Ovo je Srbija. Srpsko pismo je cirilica, ne? Nemam nista protiv latice, cak je i ja cesce koristim, nego cirilicu. Pise na cirilici, pa ispod pise na engleskom, koji je jedan od svetskih jezika. Po tvome bi trebalo da pise npr u Subotici nekih petnaestak pisama, u Nisu tri cetiri, u Beogradu nekih desetak. Nema smisla zapetljavati stvari ne? Ko zna Srpski zna i cirilicu, ko ne zna uglavnom zna Engleski. Mislim da je to sasvim dovoljno.

 6. darko kaže:

  Slažem se sa ticom, treba da piše i na latinici …

 7. B kaže:

  Treba ti oftamolog!A komunisti su pisali engleski jel? 😮

 8. Anonimni kaže:

  Necu da tvrdim ali table tj, putokazi koji se evo danas postavljaju po gradu koliko sam video imaju natpise na hrvatskom i engleskom? Oko zel. stanice i jadrana na dva mesta video tablu na kojoj pise Rajhl palača i Raihl palace. neka treca vrsta tabli ce mozda imati samo cirilicu i hrvatski?

 9. bunjevac kaže:

  Treba da pise na cirilici i engleskom. Kraj.

 10. Kirdžijaš kaže:

  Ne,nego na srpskom i engleskom,ali oba na ćirilici.

 11. samotnik kaže:

  Dobro je sto je kostur pozorista nehotimice postalo turisticka atrakcija. Ne bi bilo zgoreg, da postave jednu tablu( sve jedno kakve boje) i do kostura dudova suma! Na kraju krajeva taj kostur ce biti i konzerviran i samim time postaje veca i dugovecnija turisticka atrakcija, od kostura pozoriste.

 12. Anonimni kaže:

  Gde su ostali ?

 13. Beli kaže:

  Ajde ljudi šta ste na kraj srca. Kako god bilo , dobro je . Treba da prohoda naša turistička beba . Treba je podržati. Ovo su konačno mali ali dobri potezi !!!

 14. dada kaže:

  Gde su ostali?
  Vinski dvor je New York za Di Bonis.
  Gde god idem u gradu pise Di Bonis.
  Kakav propust osobe iz turisticke organizacije grada. !
  Ili ? mozda koji karton vina, mozda i rakije i svugde pise Di Bonis.

 15. Northerner kaže:

  Pa, piše i na ćirilici i na latinici! Šta je sa vama? Zašto stalno raspirujete neku šovinističku vatru? Kome se ne sviđa naka pokupi prnje i ode odakle je došao ili gde misli da mu je bolje i pravednije. Samo takve svi čekaju raširenih ruku.

 16. marinac kaže:

  zasto mislis da to pisemo mi koji smo dosli??? evo ja sam dosao i ne smeta mi nista, neka pise i na kineskom! zasto da kupim prnje? koristis priliku da nas nevolis ili sta?

 17. haha kaže:

  Tako je ! Cirilica kupi prnje i Kuci !
  Daj euro !

 18. Northerner kaže:

   

  marinac:

  zasto mislis da to pisemo mi koji smo dosli??? evo ja sam dosao i ne smeta mi nista, neka pise i na kineskom! zasto da kupim prnje? koristis priliku da nas nevolis ili sta?

   

  Pa, jel se tebi ne sviđa što piše na ćirilici i latinici?

 19. Dreamgirl kaže:

  Poslednje informacije koje smo dobili iz Turističke organizacije Subotice:

  U prvoj fazi projekta postavljanja turističke saobraćajne signalizacije za obeležavanje Vinskog puta Subotica obeležene su 4 vinarije. Vinarije koje su pored proizvodnje vina spremne da u svakom momentu dočekaju turiste u svojim proizvodnim kapacitetima bez prethodne najave su: Vinarija Zvonko Bogdan, Vinski Dvor, DiBonis vinarija i vinski salaš Čuvardić. Naglašavamo da su u projekat uvrštene i za sve ostale vinarije koje se nalaze na teritoriji grada Subotice ali će table za njihovo označavanje turističkom saobraćajnom signalizacijom biti postavljene kada one steknu uslove za prihvat turista i obavljanje degustacija bez prethodne najave.

  Postavljanje turističke saobraćajne signalizacije u pešačkoj zoni u Subotici obuhvata  postavljanje signalizacije na 15  lokacija u užem centru grada i to na sledećim tačkama: Korzo (ispred „Jadrana“),  Rajhlov park (ispred Železničke stanice), Senćanski put ( ispred Autobuske stanice), kraj ulice Dimitrija Tucovića, „Nova opština“, Trg Slobode, Trg Republike, Trg Cara Jovana Nenada, Partizanska ulica, Ugao ulica Matka Vukovića i Sečenji Ištvana, Trg Svete Terezije, Trg Sinagoge, Štrosmajerova ulica, Trg Lajoša Košuta i kod spomenik Ivan Sarić.

 20. To kaže:

  Kako? Celi grad je pun Di Bonisa?
  Gde su ostali?

 21. vinar kaže:

  Lepo lepo samo znaci koje stavio pare nekome u dzep je dobio nadpis. sramota! a narod se zamlacuje na kom je pismu ahahaha……………

 22. mesab kaže:

  Na kineskom napisati nego šta, malo li je onih koji znaju ovo pismo?

 23. Shone kaže:

  Nandzaraste su zbog blica, izgleda da je bio vrhunski fotograf, vidis kako sve sija od blica.

 24. Shone kaže:

  tica:

  Jako je BEDNO sto pise samo na cirilici. Time smo jos veca „komunusticka“ beda… :(

  Vidis da pise na latinici i to na engleskom. Dok smo bili komunisticka beda, bilo nam je bolje.

 25. Tamara kaže:

  A da li će biti označni Gradski muzej i Perčićeva galerija? Likovni susret je obeležen… a kolo vodi vinski put – za sada.
  Mislim da bi trebalo postaviti i tablu sa mapom užeg centra, kao što je i bilo pre desetak godina na početku korzoa.

 26. Jovan kaže:

  vinar:

  Lepo lepo samo znaci koje stavio pare nekome u dzep je dobio nadpis. sramota! a narod se zamlacuje na kom je pismu ahahaha……………

  Ako je tako to treba dase istrazi da vidimo kome je placano da se bude na tablama

 27. Anonimni kaže:

  nelupajte gluposti, neznate nista sem da lupetate okolo,lepo je receno

  Vinarije koje su pored proizvodnje vina spremne da u svakom momentu dočekaju turiste u svojim proizvodnim kapacitetima bez prethodne najave su: Vinarija Zvonko Bogdan, Vinski Dvor, DiBonis vinarija i vinski salaš Čuvardić. Naglašavamo da su u projekat uvrštene i za sve ostale vinarije koje se nalaze na teritoriji grada Subotice ali će table za njihovo označavanje turističkom saobraćajnom signalizacijom biti postavljene kada one steknu uslove za prihvat turista i obavljanje degustacija bez prethodne najave

 28. DR kaže:

  E da znas da sad vec lupaju. Pa covece da li moze jedna tema da se isprati, a da vi niste strucnjaci za sve? Nista vam ne valja. Bas me zanima kako bi nam grad izgledao da ste vi na vlasti. Ne smem ni da zamislim. Eto pise na cirilici i sta? Naucite Srpski pa vam nece smetati.

 29. Anonimni kaže:

  Gledao sam danas na televiziji da su za ovo dali sest miliona dinara pa sta ovde toliko kosta????

 30. Anonimni kaže:

  Turist ????? Wtf.?????
  Pa treba da pise Tourist!!! Hjeeeee kakva sramota! Zamenite ove table sto pre, molim vas!

 31. dasHHa kaže:

  Koji djuvec od putokaza, madjarski bez engleskog i obrnuto, turist bez „O“ majko moja!!! a gde je putokaz za gradsko pozoriste?? SKC Sveti sava je vazniji od hotela npr?? Kad su navalili na crkve zasto nema sinagoge?? Gde je putokaz za muzej???

 32. suboticanka kaže:

  Mislim da je bolje sto su stavljeni putokazi nego da ih nema. Logicno je da su napisani na sluzbenom pismo ove male napacene zemlje u kojoj zivimo i na engleskom, opste prihvacenom jeziku, To prihvatam jer zivim u Srbiji odnosno u Evropi ali ono sto mi bash ide na zivce su pravopisne greske…kao sto je bio slucaj sa pojedinim nazivima ulica-mesanjem cirilice i latinice…

 33. Suboticanin kaže:

  putokaz za nas cuveni buvljak nigde nije postavljen.

   

 34. sabreee kaže:

  svejedno kako pise! kod bonike  NE IDEM!!!

OSTAVITE KOMENTAR