Brazilska depilacija

Američki pisac Charles Bukowski u jednoj od svojih priča, potanko prepričava svoje iskustvo kada je dopao bolnice radi operacije hemoroida. Pre odlaska pod nož, obišao ga je čovek koji ga je obrijao oko mesta koje će biti operisano, a to je tamo “gde sunce ne sija”.

 

“Mislio sam da sam u životu radio sve najgore poslove” napisao je o tome, “ali, evo jednog kojeg na sreću nisam”.

 

Od tada je prošlo par decenija i evo nas u Subotici gde je ovakva usluga najnormalnija u ponudi više kozmetičkih salona. Ovo nema veze sa bolničkim berberinom već se u salonima lepote oko tih delova tela bave isključivo iz estetskih pobuda. Reč je o uklanjanju dlaka sa najintimnijih delova tela tj. genitalija i zadnjice, za koje se ustalio egzotični naziv – Brazilska depilacija.

 

Za jedan deo ženske populacije ovo uopšte nije novost. U Subotici je još početkom veka ova usluga mogla da se dobije u jednom salonu blizu Higijenskog zavoda.

 

Ipak, većina građana živi u neznanju o tome šta je Brazilska depilacija. Iskreno rečeno, posle ovog saznanja, niko se neće osetiti prosvetljeno ali će bar krenuti putem saznanja.

 

Zašto Brazilska? Nekada su te škakljive stvari obavezno imale pridev „francuski“ (francuska sobarica, francuski poljubac…). Za ovaj trend kažu da je došao iz Brazila pa ga zato svuda zovu Brazilian Waxing, sem u Brazilu gde to zovu jednostavno – depilacija.

 

 

U Subotici danas ovu uslugu nude saloni lepote u svim delovima grada i to po sasvim razumnim cenama. Na KUPOLINU je u ponudi Brazilska depilacija, depilacija prepona i nogu za 590 dinara (http://www.kupolino.com/ponuda/206#.UYqdmaKBmzk)

 

Eva Ras, glumica rodom iz Subotice, u jednoj TV emisiji rekla je na tu temu:

 

– Pa to je bilo i u moje vreme, samo se nije tako zvalo! Ništa nije smelo da viri iz kupaćeg kostima!KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR