Brisani sa posebnog spiska

Gradski odbor Saveza Vojvođanskih Mađara u Subotici obaveštava javnost da se proteklih nekoliko dana u službenim prostorijama stranke javilo više naših subotičkih sugrađana koji su nam prikazali rešenja izdata od strane gradske uprave grada Subotice sa kojom se isti brišu sa posebnog biračkog spiska mađarske nacionalne manjine. Skoro uporedo sa izdatim rešenjima dostavljeno im je i drugo rešenje gradske uprave kojim se ista lica upisuju u poseban birački spisak bunjevačke nacionalne manjine. Građani koji su nam se obraćali tražili su pomoć jer ne prihvataju da budu brisani sa posebnog biračkog spiska mađarske nacionalne zajednice. Savez vojvođanskih Mađara će se zvanično obratiti gradskoj upravi grada Subotice radi dobijanja informacija koliko pripadnika mađarske nacionalne zajednice je brisano sa posebnog biračkog spiska madjarske nacionalne zajednice i koliko njih je posle dan, dva upisano u poseban birački spisak bunjevačke nacionalne zajednice. Očigledno da su ovi gradjani u većini dovedeni u zabludu od strane aktivista kojima su potpisali formulare, a da im isti aktivisti prethodno nisu objasnili koje su posledice potpisivanja formulara.

SVM moli gradjane Subotice da ukoliko su dobili rešenje kojim se suprotno njihovoj volji brišu sa posebnog biračkog spiska madajarske nacionalne zajednice, da se isti jave u kancelarije stranke lično ili na telefon 553-801.

S obzirom na nastalu situaciju čekamo da nam se jave i oni sugradjani koji su potpisali zahtev za upis u poseban birački spisak madjarske nacionalne zajednice, a pismeno rešenje o upisu u isti birački spisak još nisu dobili do današnjeg dana od gradske uprave.

Press služba SVM-aKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 56 = 59

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 8 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: