Britanski avanturista u šetnji kroz Srbiju

Кевин Шенон, авантуриста и писац из Велике Британије, креће данас у експедицију под називом „Шетња кроз Србију“, пут дуг око 600 километара од северне до јужне границе наше земље, у организацији Туристичке организације Србије.

 

Носећи са собом ништа осим вреће за спавање, фотоапарата и мобилног телефона, Кевин планира да истражи Србију, у циљу документовања српске културе, менталитета, гастрономије, природе и историје. Кевинова рута ће кренути из Суботице, а водиће преко Новог Сада, Београда, Смедерева и Ниша, и завршиће се у Прешеву.

 

Kevin prilikom poslednje posete Srbiji

„Шетња кроз Србију“ није само једна у низу експедиција Кевина Шенона, већ драг пројекат. Након што је провео скоро 4 месеца у Србији у оквиру кружне туре кроз Европу у 2010. и 2011. години, Кевин жели да се одужи гостопримству на које је у Србији наишао.

 

„Како сам крочио у Србију 2010. године, наишао сам на љубазност овдашњих људи.“, каже Кевин. „Дошао сам у Србију без претходног познавања земље, а отишао са јаком жељом да се поново вратим.“ Двадесетшестогодишњи Кевин додаје „Мислим да људи треба да знају шта све Србија има да понуди туристима, било да је реч о фантастичној храни, невероватним људима, снажној култури и историји или нетакнутој природи – Србија нуди за свакога по нешто, а ово ће бити мој начин да то свима откријем и покажем.“

 

Шетајући кроз Србију, Кевин ће имати прилике да се сусретне са свиме што Србија има да понуди. „Лепота шетања је у томе што ходајући довољно споро, успевате да сагледате сваки детаљ и да комуницирате са људима које срећете током тог пута на начин који не може бити испланиран, бивате позвани у туђе домове, једете локалну домаћу храну и много научите о менталитету народа.“

 

Како планира да преноси утиске са експедиције у реалном времену, Кевин ће користити друштвене мреже твитер, фејсбук, инстаграм и вимео, а писаће и блог на дневном нивоу који ће бити објављен на сајту Туристичке организације Србије, као и на његовом личном сајту.

 

По повратку са експедиције, Кевин планира да напише књигу о овом путовању, као и да продуцира кратки документарни филм, а у јулу месецу ће поново доћи у Србију како би кренуо у експедицију супротном путањом да покаже различите аспекте Србије – зими и лети.

 

Генерални покровитељ експедиције Кевина Шенона је Туристичка организација Србије. Ово путовање такође подржавају Туристичка организација Београда, Војводина online, Visit Subotica, Columbia Sportswear, Vip Mobile, Vivobarefoot, Moleskine, Breo, Sealskinz, Trailmakr, Soto stoves.

 

„Шетња кроз Србију“ може се пратити на сајтовима Because it is there  и Turističke organizacije Srbije  као и tviteru @Kev_Shannon or #walkserbia.KOMENTARI

 1. Crni kaže:

  Delayed flight at Heathrow Terminal 4 

 2. 3B kaže:

  Pazi izraz: ”EKSPEDICIJA”

  Amerikanci ili neki drugi bi to nazvali turistickom obilaskom Srbije, a kad idu na Mars ili neko opasno podrucje poput amazonske prasume i sl. to se naziva ekspedicijom…
  ako me razumete 😀 

 3. warrior kaže:

  Vec vidjeno. Lord Byron. Previse vremena, i zelje koja nikako ne trba da nas dodiruje. Ako uradi nesto i to objavi i to nekog takne, ja cu javno pojesti celu tepsiju bureka.

 4. warrior kaže:

  A da jos nesto. Voleo bih da neko u Britaniji objavi kako ja idem peske kroz Ujedinjeno kraljevstvo, sa vrecom ili bez nje.

 5. Limun kaže:

  Nije on toliko ni lud,besplatan smeštaj i hrana na 3-4 meseca 🙂

OSTAVITE KOMENTAR