Broj koji ne treba zvati

Od prvog januara do danas, jedan broj Subotičana je dobio sms poruku „zovi me brzo“.  Iako je sa nepoznatog broja (006745599091), mnogi postupaju po savesti i javljaju se da vide kome su to hitno potrebni.

Sa druge strane bi se na poziv javio glas koji govori nešto na kineskom jeziku.

Ako mislite da su to neki vaši prijatelji sa dalekog istoka, kosooki majstori celuloidne loptice ili trgovac sa buvljaka kod koga ste kupili plastično cveće, grdno se varate.

Prekidajte vezu ako Boga znate ! Po svemu sudeći radi se o zloupotrebi.

Ovaj vid prevara nije ništa novo. Slična fora je i sa propuštenim pozivom sa nepoznatog broja. Žrtve plaćaju paprenu cenu ako uzvrate poziv.

Telefonska kompanija bi trebala da prati i blokira ovakve pozive i poruke ali kako stvari stoje, sa ovog broja (006745599091 ili +6745599091) i dalje stižu poruke, kako u Suboticu i Srbiju tako i u druge zemlje.

Pogledajte neke od komentara onih koji su dobili poruku ili poziv sa ovog broja:

http://www.whoiscalling.net/006745599091

 

mobilniKOMENTARI

 1. pomoc prijaelja kaže:

  kakvi ste to ljudi, necete da se javite i pomognete prijatelju….da kupi jahtu 

 2. Alex kaže:

  Pa to nije Kina, to je Republika Nauru :)… A ovo rade, isto kao i kradje preko drustvenih mreza i mejlova, agencije koje se kriju u nama nepoznatim ili nevaznim dalekoistocnim drzavama. Meni su pre nekoliko meseci usli u yahoo iz Malajzije, i svim mojim kontaktima slali viruse i stosta jos…

 3. Anonimni kaže:

  Zasto?

 4. Anonimni kaže:

  nemogu da verujem da ima takvih ljudi i da mogu da budu tako opasni

 5. Sta te briga! kaže:

  Ja nemam para da kupim hleb kamoli jahtu

OSTAVITE KOMENTAR