Broj pacijenata u Kovid delu bolnice

U poslednja 24 sata u Kovid respiratornoj ambulanti Opšte bolnice Subotica obavljeno je 7 pregleda, od toga jedan kontrolni. 

Jedan pacijent je zadržan na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice. 

Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice nalaze ukupno 3 pacijenta.KOMENTARI

 1. caru carevo kaže:

  A za to vreme koliko su pacijenata sa kancerom u zadnjem stadijumu poslali na kućno “lečenje”? Jednu? Ili na stotine.

 2. f kaže:

  Bez brige, povećaće se broj. Pošto u neke noćne klubove bliske vrhu lokalne vlasti ni ispektori ni policija ne smeju ući u kontrolu i prekinuti žurke, deoba virusa je izvesna. A ostali ugostitelji koji nemate dovoljno jake veze – žao mi je…

 3. Bogtemazo kaže:

  Bolje umreti od žurke nego kao Amfilohije.Barem znaš zašta si živeo.

 4. Anonimni kaže:

  Sve najgore zurkama

 5. Deks kaže:

  @f
  Lupetas,bio sam prosli vikend na svirci u jednom lokalu,necu imenovati,na pocetku Radijalca :),u 23:15 se komunalna policija pojavila i paljba kuci.

 6. Sve je to olos kaže:

  Moja tetka je pre 3 dana imala mozdani udar odveli je u bolnicu zadrzali 2 sata i pustili kuci. Rekli joj da uzme hodalicu. Ne moze zena da hoda ,gubi se i jedva prica . Eno je muci se kuci . Toliko o lecenju ….

 7. Apach kaže:

  Koja je to pandemije sa 3 obolela na zajednicu od 150000 stanovnika,ko je tu lud .

 8. Simona kaže:

  @caru carevo
  Lupaš. Ja lično sam dugogodišnji onkološki pacijent i u zadnjih mesec dana sam obavila sve kontrolne preglede bez ikakvih problema. U čekaonici sam upoznala osobu kojoj je za sledeću nedelju zakazana operacija kancera i koja je za 48 sati u Subotici uradila sve predoperativne preglede bez zakazivanja i overila uput za Sr. Kamenicu.

 9. saša kaže:

  @Bogtemazo
  Sramoto ljudskog roda!!!! Naš počivši mitropolit Amfilohije jako dobro zna zašto je živeo. Nego upitaj sebe zašto ti se život sveo na kafiće.

 10. saša kaže:

  @Apach
  Zatvori se ti u svoj geto i ne izlazi iz njega, ali se mani komentarisanja na društvenim mrežama jer je očigledno da si ti primer samoljubivog nečoveka koga niko i ništa ne interesuje sem njega samog.

 11. (ba)laban kaže:

  @Simona

  Ne bih baš rekao da @car lupa. Velikim delom je u pravu.

  Čast izuzecima među medicinarima koji svoj poziv časno i odgovorno obavljaju i u težim situacijama kao što je ova. Nažalost, veći je broj onih koji odbijaju da prihvataju pacijente već u kvartovnim ambulantama. Ukoliko im je imalo povećana temperatura, ili ukoliko im po njihovom sagledavanju zdravstvene situacije pregled nije preko potreban, bez trunke stida, srama i odgovornosti ga ODBIJU. zA NJIH U OVOM TRENUTKU OSIM KORONE NI JEDNA DRUGA BOLEST NE POSTOJI. Pitanje je zbog čega isti pacijent biva primljen na pregled u privatnu ambulantu bez ikakvih problema.

  Molim Vas da ne branite medicinare po svaku cenu, jer su u ovim trenutcima gori i bezobrazniji nego ikad ranije. Bože moj, može im se. Ponavljam ČAST RETKIM IZUZECIMA.

 12. caru carevo kaže:

  @Simona
  Možda lupam ali mog najmilijeg i najbližeg više nema među živima. Medicina nije prstom mrdnula da to ne bude tako. Vama želim drugu sudbinu.

 13. Burdus kaže:

  Sta su juce toliko navalili ljubiti Amfilohijevu?Ima da se zarazi sva Crna Gora.

 14. Simona kaže:

  (ba)laban
  Bila sam ja i u domu zdravlja, kome pripadaju kvartovne ambulante i na pregled bez zakazivanja, tj. sa uputom bez datuma, čekala sam svega 15 minuta. Prihvatam da ima i drugačijih iskustava ali koliko sam videla to nije pravilo kako ti tvrdiš.

 15. (ba)laban kaže:

  @Simona

  Možda se to tvoje pozitivno iskustvo odnosi na period pred izbore kad smo svi bili “zdravi”, ali ne i na period “visokog zaražavanja” u martu, aprilu, delu maja i julu…

  Hitnost prijema su određivali uglavnom sami tehničari, nešto u fazonu AV-AV-a, “pa valjda se mi u sve najbolje razumemo”. Ukoliko si se pojavio u ambulanti bez prethodne najave telefonom to je bila vriska i cika od strane sestara , a po pravilu se niko nije javljao na telefon u za to određenom terminu, ili si se vraćao u ambulantu zbog njihovih greški pri ispisivanju recepata. Kod uputa nisu grešili, jer ih nisu ni ispisivali.

  @Simona želeo bih da verujem u to tvoje dobro iskustvo, ali ono što sam lično doživeo i ono video kako se medicinsko osoblje odnosilo prema pacijentima ne govori tvojoj tvrdnji u prilog.

  Opet ću reći ČAST IZUZECIMA, ali se oni uglavnom svode na statističku grešku.

  Pristojnost medicinskih radnika u kvartovnim ambulantama nikad nije bila za pohvalu, a u novonastaloj situaciji su se još više osilili i njihovo ponašanje je za svaku osudu. Ako se nekadašnji aplauz u 20:00 odnosio i na njih, bila je to velika greška.

OSTAVITE KOMENTAR