Broj zaraženih u Severnobačkom okrugu

Na teritoriji Severnobačkog okruga trenutno je inficirana koronavirusom 21 osoba. Od tog broja, 19 lica je sa teritorije Grada Subotice, a dve iz opštine Mali Iđoš. Petoro njih je hospitalizovano, a 16 se leči u kućnim uslovima jer imaju nešto lakšu kliničku sliku, rekao je dr Nebojša Bohucki, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Subotica u izjavi za RTV Vojvodina.

On ističe da je epidemiološka situacija na teritoriji Severnobačkog okruga trenutno nešto povoljnija nego u drugim delovima Srbije te da nema mesta za paniku, ali svakako ima za oprez i poštovanje propisanih mera prevencije.

Epidemiolog dr Nebojša Bohucki potseća da inkubacija kod infekcije Covid -om 19 traje između sedam i 14 dana te da se, nakon isteka tog vremena, može očekivati da će i na severu Vojvodine doći do porasta broja obolelih i upozorava da, sa ciljem sprečavanja daljeg širenja koronavirusa, svi treba da poštuju mere prevencije.

RTVKOMENTARI

  1. Slađana kaže:

    *podseća

  2. Rax kaže:

    Dobro nam dosao Dr Bohucki! Napokon moze covek da radi svoj posao. Naravno da ce i Dr.Bohucki saopstavati po direktivi, ali bar cemo slusati coveka, koji je kvalifikovan, a ne nekog politicara.

  3. MILENIJA kaže:

    Za društvo su korisni oni, koji opoimnju neodgovorne da nose maske!

OSTAVITE KOMENTAR