Broj zaraženih u Subotici se ne smanjuje

Broj hospitalizovanih pacijenata, zaraženih korona virusom, u Opštoj bolnici Subotica se ne smanjuje. U toj ustanovi situaciju ocenjuju kao nezadovoljavajuću. U isto vreme u subotičkoj bolnici je od prošle nedelje počela i vakcinacija građana.

Proteklih nedelja se na bolničkom lečenje u Opštoj bolnici Subotica konstantno nalazi između 70 i 80 pacijenata zaraženih koronavirusom. Desetak osoba je na odeljenju intenzivne nege, većina njih na respiratorima. Broj pregledanih pacijenata, koji se u kovid respiratornu ambulantu javljaju sa simptomima korona virusa takođe se ne smanjuje, pa zbog toga situaciju u ovoj subotičkoj ustanovi i dalje ocenjuju kao nezadovoljavajuću.

 „Brojke nam za sada ne rastu, što se bolničkog lečenja tiče, ali ni ne opadaju, što nije dobro. Očekivali smo ipak početkom januara, kada je taj broj pao na 50, da će se nastaviti taj trend, međutim ne, i dalje smo se zadržali na visokim brojevima”, ističe dr Gordana Krtinić, pomoćnica direktora Opšte bolnice Subotica.

U isto vreme u Opštoj bolnici Subotica je protekle nedelje počela i vakcinacija građana, i taj posao za sada funkcioniše sjajno, ističe naša sagovornica. Vakcinacija se odvija u posebnoj zgradi, gde radi pet vakcinalnih timova.

„Mi smo posebno srećni što je vakcinacija postala sada praktično prioritet, i što imamo dovoljno vakcina da brzo postignemo ono što je intencija, i krajnji cilj, a to je taj populacioni bedem, odnosno imunitet populacije, kako bismo koliko- toliko započeli normalan život”, dodaje dr Krtinić.

U Opštoj bolnici Subotice se za sada vrši vakcinacija sa prvom dozom kineske vakcine Sinofarm. Građani se o terminima obaveštavaju na osnovu spiska sa sajta eUprava, kao i na drugim punktovima za imunizaciju u Subotici.

RTVKOMENTARI

 1. Face kaže:

  Mnogi su se opustili ne nose maske, a na javnim mestima bez propisane distance. Ne znam šta je to s nama. Zar hoćemo da nam opet uvedu policijski čas?

 2. josip kaže:

  Nikoga više ne zanima ‘mapet šo’ i Kon…

 3. Posmatrač kaže:

  A dokle vi mislite sve nas sve ovde zajebavate sa lažnom pandemijom i najsmešnijim virusom?

 4. Zajebant kaže:

  @ Posmatrač

  Sve dok ne zavrsis prvo na intenzivnom odelenju a zatim u pocinkovanom sanduku.

OSTAVITE KOMENTAR