Brza intervencija policije sprečila veći sukob

Радник агенције „Гладијатор“, који је у суботу обезбеђивао источни улаз на стадион ФК „Спартак“, лакше је повређен када су га напала шесторица навијача гостујућег клуба из Новог Пазара, који су на утакмицу хтели да уђу без карата. Нападачи Белмир Х. (1988), Мирсад Р. (1985), Сенад П. (1980), Фахрудин П. (1988), С.Ђ. (1991) и Јасмин Д. (1988), задржани су на 48 сати због сумње да су се насилно понашали на спортској приредби, што значи да су прекршили закон, а уз кривичну пријаву биће приведени истражном судији Вишег суда у Суботици.

 

Спречили већи сукоб

 

Два дана после овог инцидента, саговорници „Правде“, Игор Пејовић, директор суботичког прволигаша и Видосав Шувира, директор агенције за обезбеђење „Гладијатор“, слажу се да је срећом и брзом интервенцијом полиције избегнут већи сукоб, који није реткост на утакмицама у Србији. Последице би вероватно биле и теже да се на другом улазу није нашла полицијска патрола, која је привела осумњичене за насилничко понашање.

 

 

– На утакмици је у ложи седео и министар Расим Љајић, који је председник новопазарског клуба. На срећу, није се догодио већи инцидент, али су приведени младићи покушали да уђу на силу на стадион. Комешања и гурања је било, јер радник обезбеђења није дозволио да уђу без карата. Полиција је на време реаговала, потврђено је да немају пропуснице као службена лица. Све је решено без већег инцидента – каже за Пејовић.

 

Хтели силом на стадион

 

Власник агенције „Гладијатор“ истиче да је њихов радник нападнут само зато што је радио свој посао.

 

– Име радника не можемо да саопштимо, јер је у току судски процес. Он је задобио лакше телесне повреде на епителном ткиву. Покушао је да спречи те момке да паркирају возило на паркингу за службена возила. Затражио им је да покажу пропуснице и идентификују се да ли су делегати на утакмици, судије или играчи, али они нису имали ни пропуснице за улаз, ни улазнице. Покушао је да их упути на западну трибину, где су појединачно могли да уђу навијачи, са картама за утакмицу, али не и организовано са транспарентима – прича Шувара.

 

Он додаје да су шесторица младића хтели насилно да уђу, а када је радник одбио да их пусти, дошло је до сукоба.

 

– Био сам и лично на месту догађаја  са Давором Драчом, мојим замеником, а стајали смо у близини полицајаца на дужности. Када сам приметио гурање на улазу, пришао сам а полицајци су спречили да дође до већег инцидента – испричао нам је Шувара.

 

Н. Харминц

PravdaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR