Buđenje Subotičana nakon minusa od 18 poena

Košarkaši Spartaka zabeležili su sedmu prvenstvenu pobedu vrativši se iz minusa od 18 poena (44:62) u 25 minutu meča. Prvo poluvreme su obeležili igrači Tamiša sa neverovatnih 82 % šuta za dva poena.

Buđenje Subotičana počinje sredinom treće deonice kada su uspeli da naprave seriju od 37:17 i u 36. minutu trojkom  Jugovića pređu u vođstvo. Ovoj seriji doprinelo je i čak 11 pogođenih trojki košarkaša Spartaka.

SPARTAK– TAMIŠ 95:83 (17:22, 21:25, 24:22, 33:14)

U ekipi Spartaka debitovao je junior Čičić, a najefikasniji su bili Barna i Nikolson sa po 19 poena i Danilović sa 16.

Već u nedelju 27.11. sledi vojvođanski derbi kada u Suboticu stiže ekipa Vojvodine.

Trener Oliver Kostić: “Čestitam momcima što su verovali da možemo ovo da dobijemo. Danas smo u fazi odbrane  pružili  ogromnu energiju. Tamiš je igrao fantastično u napadu uprkos našoj dobroj odbrani. I pored toga mi smo nastavili sa svojim planom za ovu utakmicu, i odbrana je dala rezultat. Oduzeli smo im drugu šansu, pre svega ofanzivni skok, naterali smo ih da smanjuju procente šuta kako za dva tako i za tri poena.Iz takve igre, dobre odbrane, smo tada i mi počeli da pogađamo, mada smo u prvom poluvremenu bar 90 % šuteva bili sami, ali uvukla se neka nervoza, dugo nismo igrali kući. Ovo je velika timska pobeda, velika je potrošnja, u nedelju nas čeka četvrta utakmica u desetak dana, nadam se da ćemo i protiv Vojvodine imati energije da iznesemo utakmicu svih 40 minuta“.

 

mkkspartak.rsKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR