„Bulevari“ dobili kanalizaciju

Grad Subotica se po stepenu izgradnje i urabanizacije deli na više ili manje urbanizovane kvartove. Pojedini kvartovi odišu svime onim što podseća na grad, pojedini više podsećaju na selo nego na grad jer u njima preovladavaju trošne kuće, poneki čardak ali i poneki obor, štala i kokošinjac. Međutim, postoje delovi grada koji su po stepenu urbanizacije daleko od sela a još dalje od grada, a zovu se gradske. To su delovi u kojima je pojam „ulica“ veoma degradiran, pa se svaki progon ili prečica tako naziva iako od elemenata ulice sadrže samo trotoar.

 

Ulice poput Ernea Kiša, Antuna Vrančića, Alberta Sent Đerđija, Arpadova itd… su ulice koje je zbog širine lakše naći na mapi nego u stvarnosti. Reklo bi se na prvi pogled da je reč o skretanju u nečije dvorište kad ono, ni manje ni više, ulica. Mada, nekolicina sugrađana ima šire kapije od pomenutih ulica.

 

U tim ulicama žive ljudi koji tokom zime i kišnih perioda imaju veoma velike probleme sa podzemnim vodama koje ustvari predstavljaju nadzemne vode koje nemaju gde da oteknu, pa se skupljaju po podrumima, dvorištima i ulici. Posledice su jasne – rušenje pojedinih zidova o čemu je i bilo reči proletos.

 

Srušio se zid na vlasnika kuće

Kako bi donekle ublažili urbanistički haos koji vlada u ovom delu grada, JKP „Vodovod i kanalizacija“ je izvršila polaganje kanalizacije u ulicama Ernea Kiša, Antuna Vrančića, Alberta Sent Đerđija, Arpadovoj, Timočkoj, Novoj i Učiteljskoj. Vrednost radove je iznosio 6,5 miliona dinara a izvođač radova je „Potiski vodovodi“ iz Horgoša. Kanalizacija je postavljena, a radnici poslednjih dana uređuju okolinu.

 

Avenija Alberta Sent Đerđija

Bulevar Ernea Kiša – fića može, žiguli teško…KOMENTARI

 1. dasHHa kaže:

  Koliko ima JKP ukupno u gradu? 20-30?? E od svih tih pirocanskih preduzeca ni jedno ne ispostavlja na uvid na net gradjanima godisnje planove, godisnje zavrsne racune pa kako onda mi da im verujemo na „lepu rec“?? Dajte nam tablice na uvid!!!

 2. Anonimni kaže:

  vreme je bilo….21 century

 3. ks kaže:

  Bilo bi lepo kada bi i Kozjačka jednom došla na red..

 4. Boris kaže:

  Kada ce ul. Antona Askerca u Kertvarosu?

 5. SU-POLICAJAC kaže:

  asfalt nam nije potreban…..ipak zivimo u Dulicevoj Subotici!! a i daleko smo od centra 2 km bogami!
  19 vek je jos uvek u zeljeznickom naselju! Puuufff

 6. miroslav kaže:

  zamisli,nisu prvo asvaltirali pa onda kopali kanalizaciju,pa voda,ka telefon :)))cudim se!!!

OSTAVITE KOMENTAR