Butkicijada i Uskršnji vašar u Subotici

Svečano je otvorena Butkicijada i Uskršnji vašar na gradskom trgu u Subotici. Udruženje za uzgoj svinja rase mangulica Vojvodine već po osmi put organizuje ovu manifestaciju. Iako još traje post od četrdeset dana, ova manifestacija je izvanredna prilika da nabavimo prehrambene proizvode za uskršnje praznike.

butkicijada

butkicijada 1

butkicijada 2

Pored raznih mesnatih proizvoda, možemo da nađemo razne proizvode od meda, sireve, rakije, vina, proizvode domaćih manufaktura, prirodne kozmetičke preparate, knjige i ukrase za predstojeće uskršnje praznike.

Glavni organizator, Peter Guljaš Oldal je rekao za Pannon tv da već osme godine organizuju butkicijadu. Tri puta su održali na Paliću, a ostalim prilikama u Subotici. Smatra da je manifestacija najuspešnija ove godine, pošto ima skoro 80 izlagača iz raznih delova Srbije, Rumunije i Mađarske.

Butkicijada i Uskršnji vašar čeka poseatioce do 25. marta.KOMENTARI

 1. i@yahoo.com kaže:

  Koliko ja znam stocna pijaca je iza hipodroma a ne u centru grada.

 2. S&S kaže:

  Šteta što nisu doveli i podolsko goveče i da su sa njim zajedno u kavez stavili i organizatore, gradonačelnika i njegove koalicione partnere. Da narod pogadja ko je ko.

 3. Rastafarijanac kaže:

  S&S

  Svaka ti je k’a Njegoševa!

 4. stormwatch kaže:

  Joooooooooo shto su slatke one male crne ovce na prvoj fotografiji, pitanje je samo da li je Subotica spremna da kick outuje svoje crne ovce na kormilu grada?!?!?!

 5. Istvan jokai kaže:

  Sis@ trebali su i t3be onda stavit tamo

 6. De la Croix kaže:

  Prase je nešto tužno 🙁

 7. zorandjala kaže:

  Nejasno mi je zasto se stalno bunite protiv ovakvih manifestacija ? Zar u selendri kakva je Subotica ocete sajam mode ,automobila jli naucnih dostignuca.Samo bolesni umovi koji u svom zivotu nisu izasli iz centra mogu za ovo reci da je grad.Izadjite sto metara iz centra pa ce vam sve biti jasno.A vi ste kao protiv a tamo provodita po ceo dan.Bunite se da vam oni za koje kazete da su seljaci sve prodaju skupo ,Kupite daset deka slanine pa tri meseca gledate u nju a daleko od ociju javnosti divite se njenoj lepoti i ukusu.One nekadasnje sindikalne polutke su vas skroz razmazile i sada vam puno nedostaju.Jedino za cega ste zasluzni toje sto nekadasnja sirotinjska hrana ,Svargla,Slanina.Cvarci .Kavurma i sl. sada imaju astronomsku cenu jel ste vi nazovi gradjani pomahnitali za ovim proizvodima.Samo da vas obavestim danas za jedno kilo Cvaraka mozete kupiti dva kila mesa.

 8. Su boy kaže:

  seljana. kad ostaneš bez tranch towna, summertripa, sajma knjiga, a dobijes butkicijadu, trku beba, zavicajne dane, 55 duzijanci. mnogo smo bre rural. ni g od gradskog i građanskog ovde.

 9. Lenin kaže:

  @S&S Tu su.

 10. Lenin kaže:

  Evo stigli.

 11. stormwatch kaže:

  @Lenin

  Znaci gospon Lenine, uspeli ste politicare da stavite u desno….sto i jesu – desni extremisti. Taj sramni red triba da bude exkrementovan od strane tih tamo plodova tora.

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 10 + 13 ?
Please leave these two fields as-is: