Buvljak u gradskim rukama?

Sa otvaranjem kapija prema Evropi u naš grad je pored mnogih dobrih ali i loših stvari došla i težnja da se dobije jedan savremeni Šoping mol. Mesto na kome će se naći poznate i toliko tražene robne marke svetskog glasa. Počele su licitacije i trgovine nekretninama pa je prvi predviđen kraj Sokolskog doma bez obzira na to što se takve stvari ne grade u strogom centru grada. Drugi je svoje mesto našao pored RK Centar, a treći na uglu Pala Papa i Segedinskog puta. Komapnija GTC je i dalje vlasnik pomenutog placa ali još uvek nije našla računici za ulaganje. U međuvremenu grad je izgubio RK Centar i RK Beograd koji su svoje prostorije zatvorili, a sliku o trgovini u Subotici su donekle popravili Kinezi koji su sa par ozbiljnih butika zavladali gradom. Jedini koji su postojali i koji dan danas postoje je Buvljak. Največi tržni centar u gradu, po svemu sudeći će i ostati najveći bar u narednih par godina.

 

Nakon neuspešne privatizacije 2006. godine i raskida kupoprodajnog ugovora zbog ne ispunjavanja istog, Buvljak bi mogao da pređe u vlasništvo grada. Tačnije rečeno, 70% državnog kapitala preduzeća AD „Tržnica“ u čijem je vlasništvu između ostalog i Buvljak bi do kraja godine trebalo da bude prebačeno u ruke grada. Time bi jedan od najvećih brednova Subotice, i zvanično postao subotički.

 

Grad bi pored Buvljaka došao u posed i Auto i Stočna pijace kao i pijace na Paliću i Aleksandrovu. Takođe veoma bitna činjenica je i to što Buvljak više neće moći biti privatizovan, a takođe otvoriće se mogućnosti za dalji razvoj istog koji je do sada zbog ne rešenog statusa bio onemogućen.

 

Direktor AD Tržnica Subotica Zoran Marković za Yueco kaže da će u slučaju da Grad Subotica preuzme upravljanje nad 70% kapitala početi pripremu i realizaciju razvojnih projekata. Kako tvrdi Marković, do sada kapital tržnice nije mogao biti ni smanjivan i povećavan, niti se moglo startovati sa dugoročnim razvojnim projektima, već je vladao status kvo pred moguću novu privatizaciju. Prenos upravljačkih prava na Grad Suboticu otvara razvojne prespektive preduzeća, tvrdi Marković.KOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Zanimljvo je da poštene male preduzetnike u gradu kažnjavaju za svaku sitnicu, dok se na Buvljaku trguje bez fiskalne kase. Živela evropska Subotica!

 2. delija kaže:

  sta je ovo!? sramota!siva ekonomija cveta! pod hitno to rasformirati!

 3. delija kaže:

  zbog toga vise ne postoje robne kuce i investiranje po tom planu u gradu jer trka sa magarcem koja se gubi!

 4. prle kaže:

  Ko je ovaj Markovic? Novi Ds hanzaplast? Vec odavno pokusavaju da prigrabe buvljak-koliko kesovine, a male kontrole! Daj i ovoga u otpad, ne treba mu davati fore.

 5. prst kaže:

  I on je “ ALWAYS ULTRA sa krilcima“ od ovih iz DS-a

 6. Realan kaže:

  Jedina svetla tacka Subotice i najvise para u budzetu Opstine donosi Buvljak i to je cinjenica, znaju to svi, a ova gospoda sto se bune radi kao fol sive ekonomije a oni su kao super ne muljaju oni u njihovim lokalima koje su pokupovali radeci na tom istom Buvljaku za vreme kako su mnogi govorili koje se nikada ne povratilo i dnevno imali zaradu od tog istog Buvljaka po hiljadu evra, bolje neka cute jer su providni, taj Buvljak gospodo hrani na hiljade usta, zato nemojte biti takvi sebicni.+

 7. Hmmmm kaže:

  Da ne mesamo „babe i zabe“. Buvljak je svercerski raj, socijalni ventil i zbog toga amnestiran od svake drzavne kontrole. Tamo je izmisljen izraz „snalazljivost“ koja podrazumeva izigravanje zakona, kradja drzave, neplacanje poreza, podmicivanje. A ono malo sto placaju pod izgovorm nekakvog legalnog poslovanja nema veze sa mozgom. Sa tim buvljakom i slicnim buvljacima koji su se odomacili u zamlji Srbiji, zajedno sa svojom nakaradnom „poslovnom filozofijom“ mi ne idemo NIGDE, a kamoli u Evropu. Zalosno je, sto mnogima ta nakaradnost od posla zaista predstavlja jedini izvor prihoda od kog tek mogu da prezive. Oni sto su se od ranije „snasli“ ce ih i dalje zlloupotrebljavati. Dozvoljeno im je!

 8. prle kaže:

  Sta mislite zasto razni Markovici pokusavaju da ga prisvoje – Pa zbog dobrobit naroda – sve im trza grkljan dupe!
  PS: treba napraviti jos jednu emisiju da nam Zvekic obrazlaze poteze na buvljaku, a Markovic klima glavom.

 9. gost kaže:

  zoran markovic je bivsi taxista. to mu je ako ja dobro znam, i jedino zanimanje do ovoga…
  inace mi je bio bezbednjak u rezervi 1999… gospode boze, u kom je on tripu bio…
  govorio nam je da kad se krecemo, da idemo od zbunja do zbunja da nas ne vide sateliti 😀
  slao rezerviste na vojni sud ako je samo neko smeo da pisne za smenu rezerve…

 10. Anonimni kaže:

  sramota za grad za drzavu mi koji placamo doprinose poreze  sta je sa nama siva ekonomija kopija licenciranih trenerica to je samo ovde moguce butici se zatvaraju sramota

   

 11. deks kaže:

  samo jedno sramota za grad za drzavu podrazavamsivu ekonomiju problem  je sto nase komentare ne cita onaj ko bi trebao u uniju za hiladu godina

OSTAVITE KOMENTAR

22 + = 27

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: