Čabu Dera zbog ubistva traži i holandska policija

Holandska policija objavila je snimak ubistva Hrvata Ivana Serdarušića (62), u julu 2018. u Amsterdamu i plaćenog ubicu Čabu Dera (38) s mađarskim i srpskim državljanstvom, koji je osumnjičen i da je 5. januara ove godine u beogradskom naselju Banovo brdu ubio Nebojšu   Markovića (37), i još jednog muškarca u Budimpešti, u septembru.

Policija veruje da je Der stigao u Holandiju oko 8. jula, a onda je tri sedmice kasnije počinio ubistvo u jednom italijanskom restoranu u Amsterdamu. Ušao je u restoran obučen kao turista i upucao žrtvu u glavu, prenose holandski mediji.

NJegovo lice jasno se vidi na snimcima nadzorne kamere, a na mestu zločina pronađeni su i tragovi njegove DNK.

Mediji u Holandiji podsećaju da je Der osuđen na zatvorsku kaznu u Srbiji 2004. godine zbog ubistva. Pušten je iz pritvora u februaru 2017. godine.

Policija je saopštila da bi razgovarala sa svakim ko je imao kontakt s Derom od 8. do 30. jula, kada se dogodilo ubistvo. Za informacije o njemu nudi nagradu od 20.000 evra, objavljeno je na onlajn stranicama holandske policije.

Prema pisanju medija, Serdarušić nije bio poznat u amsterdamskom kriminalnom miljeu, ali se sumnja da bi njegovo ubistvo mogla imati veze s poslovima s drogom.

Žrtvu koja je ručala u restoranu u amsterdamskoj Betovenovoj ulici na broju 14, ubica je, prema medijskim napisima, upucao u glavu pištoljem s prigušivačem, a potom je zamaknuo iza ugla.

Opisan je kao izrazito mišićav muškarac visok oko 160

centimetara, a u trenutku dok je pucao za susednim stolom sedela je grupa žena s malom bebom.

Hitna pomoć je ubrzo stigla, ali Serdarušić je u bolnici

podlegao povredama, prenose mediji.

 

DnevnikKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR