CADABRA koncert

Koncert: CADABRA

+ gosti (Belgija, Francuska, BiH)

u zajedničkoj organizaciji Pozorišta “Kosztolányi Dezső“ i Udruženja ETNOFEST

Cadabra je orkestar nove muzike iz Subotice. Osnovan je 2005. godine na inicijativu slikara I violiniste Miroslava Jovančića, koji je i umetnički rukovodilac i kompozitor u ansamblu. U orkestru se još nalaze i

Valentina Šimon – vokalni solista

Zoran Dukić – gitara

Mesaroš Armand – bas gitara

Goran Evetović – bubnjevi

Muzika Cadabre je rezultat pokušaja da se u formu muzičkog sadržaja uobliči sveukupna energija vremena kojem pripadamo i prostora u kojima živimo. Raznolikim spektrom boja, atmosfera i zvukova Cadabra pokušava da komunicira sa svojim okruženjem, koristeći pri tome melanholični glas Valentine Šimon, kao i ponekad sumorne a ponekad ekstatične muzičke pasaže na violini i harmonici, a sve to obojeno atmosferama koje oblikuju ritam sekcija i gitara .
Cadabra sa svojim slušaocima zajedno deli čudnovatu gorko – slatku, energiju radosti i bola koju sadrže pesme koje oni izvode, a svoje poreklo duguju i brojnim drugim umetnostima poput poezije, književnosti i slikarstva.

+ Balkan Banquets je međunarodni projekat kulturne razmene, koji okuplja preko 20 umetnika iz više država, od kojih nam ovaj put u goste dolaze: Jean-Baptiste Lison, Ivica Vucelja i Fred Kramer (harmonike), Thomas Morzewski (truba) i Jelena Milušić (vokal).

jegyek/karte: 3oo/2oo din

info/rezervacija:531/991, jegy@kosztolanyi.org

Trg žrtava fašizma/Fasizmus áldozatainak tere 5.

SlikaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 49 = 51

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: