Čantavir plaća posebne redare

Meštani sela Čantavir odlučili su da organizuju posebnu stražarsku službu kako bi svoju imovinu zaštitili od učestalih krađa, piše Mađar so.

Posebnu stražarsku zaštitarsku službu organizovaće preduzeće Nipon gard (Guard) iz Bačke Topole, po ceni od 250 dinara po domaćinstvu, pa će meštani tog sela pored policije na državnom nivou, i komunalne policije na gradskom nivou plaćati i zaštitarsku službu u svom selu.

Slika

Na zboru meštana u mesnoj zajednici rečeno je da su krađe toliko učestale da su u proteklom periodu ponekad bile i po tri krađe dnevno u selu, uz ocenu da policija ne može da izađe na kraj sa ovom pojavom.

Predsednik skupštine mesne zajednice Tibor Murenji naveo je da je policija prošle godine mesečno evidentirala od 20 do 25 krađa u selu, ali je taj broj u decembru premašio čak i 70. Prema njegovim rečima, policija je, odgovarajući na pitanje o uzrocima sve češćih krađa, navela da su policijske snage brojčano nedovoljne.

Manjak čuvara reda

Ukupno je 12 policajaca zaduženo za Stari Žednik, Novi Žednik, Bačko Dušanovo i Višnjevac, pa patrola ne može istovremeno da bude u svim ovim mestima, naveo je Murenji. On je dodao da svi u selu znaju da iza krađa stoji četiri-pet istih počinilaca, koji zloupotrebljavaju zakon, budući da u slučaju krađe vrednosti ispod 15.000 dinara postupak može da se povede samo građanskom parnicom protiv kradljivaca.KOMENTARI

  1. Hanibal Lektor kaže:

    Lepa ideja, samo da ne prerastu u Honvede.

  2. rock kaže:

    Da gradska vlast i drzava rade svoj posao valjano potrebe za ovim ne bi postojale. 12 policajaca na 5 sela a u gradu pune kancelarije plavaca.

  3. Jimy kaže:

    Nasi panduri nisu sposobni sebe da sacuvaju a ne nekog drugog.

OSTAVITE KOMENTAR

17 + = 23

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: